Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokující! Ředitelka domova okrádala a týrala důchodce. Kvůli mladému milenci!

Autor: ljš, ljš, ČTK, ČTK, kon, kon - 
28. srpna 2014
12:27

Lidské zrůdy! Lákali do svého domova důchodců v Šestajovicích u Prahy důvěřivé seniory, kteří už na světě nikoho neměli. Místo důstojného podzimu života je pak čekalo peklo. Ředitelka zařízení a její milenec je drželi v hrozivých podmínkách a okrádali je o peníze. Policie navíc prověřuje i podezřelá úmrtí!

Policie obvinila muže a ženu z milionového podvodu s penězi důchodkyně v domě pro seniory Petruška v Šestajovicích u Prahy. Jde o ředitelku domova a jejího bývalého přítele, na jehož účet byly údajně převáděny i některé důchody. Senioři prý v domě žili v mizerných hygienických podmínkách, kriminalisté prověřují také podezřelé úmrtí. "Soud poslal obviněné do vazby," řekla dnes novinářům kriminalistka Martina Mrňáková.

Na případ upozornil kamarád čtyřiaosmdesátileté seniorky trpící lehkou demencí, který za ní pravidelně docházel a zjistil, že dostává upomínky, protože jí z účtu neodcházely platby. Poté přišel na to, že její účet se zhruba milionem korun byl zrušený. Po trestním oznámení policie zjistila, že ředitelka domova sedmatřicetiletá Petra Brožová odvezla seniorku krátce po jejím příchodu do zařízeni do banky a nechala peníze převést na účet jejího bývalého přítele, šestadvacetiletého Jiřího Kunčara.

Policisté Brožovou, která je podle policie organizátorka trestné činnosti, a Kunčara jako spolupachatele zadržela koncem června a v srpnu. Oba pak poslal soud do vazby. Milion korun se nepodařilo dohledat, peníze byly odčerpané převážně platební kartou.

Video  Zprávy: Teror v domově důchodců a děsivý scénář útoku kyselinou!  - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

"Domov se navenek tvářil jako domov důchodců, ve skutečnosti byl provozován na základě oprávnění k provozu ubytovacích služeb," dodala vyšetřovatelka. Je to podle ní "rodinný podnik", protože tam pracují převážně příbuzní Brožové, kteří zajišťují provoz i nadále. Zařízení funguje od roku 2012 a je v něm zhruba 20 míst. Kolik seniorů domovem od té doby prošlo, není podle policie zatím zřejmé. Vedení si klienty tipovalo údajně v nemocnicích, u lékařů, měli i webové stránky a letáky.

Policie má podezření, že na Kunčarův účet chodily důchody některých seniorů. Zatím ale prý nelze prokázat, zda byly součástí trestné činnosti, protože mohly sloužit na provoz.

Krajská policie podle Mrňákové prověřuje také podezřelé úmrtí v domově. Další vyšetřovali již v minulosti, neprokázalo se ale cizí zavinění.

Kontrola sociálního úřadu zjistila, že se v domově s klienty špatně zachází, zasahuje se do jejich práv a jsou tam zavření bez jakékoliv aktivity. V domově jsou také špatné hygienické podmínky. Někteří pracovníci mají pouze základní vzdělání, přitom ale bez patřičné kvalifikace běžně manipulovali s léky.

Policie případ stále vyšetřuje a hledá příbuzné seniorů, kteří se mohli stát obětí podvodu. "Prosíme každého, kdo měl nebo má v tomto zařízení ubytovaného některého z příbuzných a má podezření, že byl připravený o finanční prostředky či jiný majetek ve spojitosti s těmito osobami a Domovem Petruška, ať neprodleně kontaktuje tísňovou linku 158 a pomůže tak detektivům s objasněním případu v celém rozsahu," uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

prvosienka ( 28. srpna 2014 23:41 )

ak sa mám k tomu vyjadriť...mám 60 rokov...nebojím sa starnutia,ani choroby,mám manžela,tri dcéry,,všetko je to vo rodine,,,Ja s bratom sa na striedačku staráme o &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& áč ročnu našu mamu,ktorá už nechce vychádzať z bytu,domu...iba ak v záhradke pobudne,,,viem stopercentne,že naš e deti sa tak isto postaraju o nás,ke´d budeme starší...nikdy by som mamu do penzionu nedala...je to o rodine...

vosavopruz ( 28. srpna 2014 23:20 )

na Blesku zase článek o Rychtářovi,to už se nedá číst,to už je fakt silné kafe.Ikdyby Rychtář skočil pod vlak,tak ta stupidita bude pokračovat dál.

k999 ( 28. srpna 2014 23:02 )

bum-bac-bum: ...přesně.

marlen52 ( 28. srpna 2014 22:10 )

no tohle jestli je ředitelka zajímalo by mě kdo ji tam dosadil

lunatic ( 28. srpna 2014 22:10 )

Takže oni tihle 2 lidé byli milenci -kdoví,možná důkladné vyšetřování ještě odhalí,že vznikl milostný trojúhelník s některým ze seniorů,každopádně-zatím díky za info ... a causu budu dozorovat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání