Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Týrání v domě seniorů: Stařík z hladu kradl škvarky

Autor: lac - 
14. února 2013
07:00

Případ týrání nemohoucích lidí v soukromém stacionáři v Chomutově, na který před třemi lety poprvé upozornil Blesk, rozplétá soud. Včera vypovídala svědkyně, která se právě na Blesk v roce 2010 obrátila kvůli smrti svého exmanžela.

Jaroslava Kurečková připomněla, že její muž Juraj Haninčík zemřel v nemocnici, ale do ní ho přivezli už ve zbídačeném stavu. Podvyživeného a s neošetřenou zlomeninou.

„Nám tvrdili, že byl v pořádku a v nemocnici zjistili, že měl zlomenou ruku. Když jsem se ptala na modřinu v obličeji. Řekli mi, že se popral o cigarety,“ popsala svědkyně a pokračovala, že bývalý muž byl vždy štíhlý, ale ne vychrtlý.

„Jednou se vloupal do jejich kuchyně, kde ukradl mísu škvarků a zdůvodnil mi to tak, že měl hlad. Když jsem ho vzala do restaurace na oběd, tak hltal až jsem se za něj styděla,“ popisovala Kurečková.

Posléze vyšlo najevo, že exmanžel Kurečkové není jediným, kdo ve stacionáři pod vedením obžalovaných strádal. Policisté zjistili, že svěřené osoby týrali nejen hlady, ale i zanedbáváním hygieny nejméně v sedmi dalších případech. Předsedkyně senátu potřebuje vyslechnout ještě sedmnáct lidí a případ plánuje ukončit na podzim. Obžalovaným Jaroslavě L. (53) a Šárce H. (44) hrozí až osm let vězení.

ves55 ( 15. února 2013 09:21 )

Do onoho domu senioru jsme akorat zavolali a nahlasili at vse poradne kontroluji.Je to tezke chytit takovou osobu pri cinu...

muky21 ( 14. února 2013 19:38 )

Jak tohle muzete napsat vy tu situaci znate jenom z novin jsou to same lzi jdete k soudu se presvedcit neni to pravda.

muky21 ( 14. února 2013 19:36 )

presne ty Kurockove jde o prachy na chudaka se nebyla posledni 2roky ani podivat a co ted chce.Vubec za nim nechodila potvrdila to u soudu slysel jsem to. Tu druhou obzalovanou ani neznala

muky21 ( 14. února 2013 19:28 )

To snad neni pravda lidi vy tomu verite co ta blazniva novinarka pise....byl jsem u soudu jako verejnost vse probihalo dobre -tato zena co si stezovala na peci nebyla za svym exmanzelem 2roky a u soudu to potvrdila.Chudak mel zlomenou nohu a proc asi pan melepilepticke zachvaty padal a navic mel rakovinu ksti. A co to znamena ze je hned ta kost zlomena.Kdybych u toho soudu nebyl veril bych novinam ale je to ves lez. Zadne zanebani zatim neprokazli v ani jednom pripade.Naopk vyslo najevo ze dtycna obvinena byla pouze pecovatlka nebyla zamestnana jako zdravotni sestra takze nemela zadne pravomoce chpte to.Jdete se podivat nez zacnete nadavat presvecte se. Jinak paradox byl ze redaktorka prospala v soudni sini skoro cely soudni proces.

manolla1 ( 14. února 2013 15:12 )

Kdepak za komunismu .., bylo to před dvěma lety! Komunisty nechte na pokoji! Někteří "lidé" jsou hamižní, lakomý sobci, kteří nehleddí na nic, hledí jen na sebe - urvat co se dá - po nich potopa! Zkrátka - bezpáteřní slimáci.., a že jich znám osobně několik - netřeba připomínat! Opět se opakuji - není to dobou - JE TO V LIDECH!!!!!

Zobrazit celou diskusi