Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jeho jméno ho předchází! Hokejista Padělek dostal 3 roky za podvody

Hokejista Ivan Padělek (38) stanul před soudem: Po konci své kariéry se dal na pojišťováka, na krku teď má ale obvinění z řady pojistných podvodů
Hokejista Ivan Padělek (38) stanul před soudem: Po konci své kariéry se dal na pojišťováka, na krku teď má ale obvinění z řady pojistných podvodů  (Autor: Archiv Blesku, Profimedia.cz)
Autor: Jiří Čada - 
7. dubna 2014
15:58

Byla to úplná pojišťovací mafie a přesně tak působil i její šéf. V klobouku naraženém do čela vypadal bývalý jihlavský hokejista s příznačným jménem Padělek jako hlava chicagského podsvětí. Spolu se dvěma lékaři falšoval zdravotní pojistky. Peníze z pojistného si pak nechávali. Přišli si na více než dva miliony korun.

Spolu s bývalým hokejovým útočníkem HC Dukly Jihlava Ivanem Padělkem (40)před soudem stanuli také ortoped jihlavské nemocnice Ladislav Čepera a brněnský chirurg z nemocnice od sv. Anny Michal Kašpar.

Všichni tři od jihlavského soudu odešli s podmínečnými tresty. „Ivan Padělek se odsuzuje k trestu odnětí svobody na tři roky, s podmínečným odkladem na 4 roky,“ zaznělo v závěrečném čtení rozsudku soudkyně Dagmar Koutníkové. Ta bývalému hokejovému útočníkovi, který po zakončení úspěšné kariéry vyměnil hokejku za sako pojišťovacího a finančního makléře, přidala ještě soudní dohled, zákaz činnosti v pojišťovnictví na šest let a 200 tisíc korun pokuty.

Oba lékaři za falšování Padělkem předložených zdravotních formulářů pojišťovaných klientů vyfasovali shodně dva roky za mřížemi s odkladem na dva roky. „Přestože neměli k dispozici zdravotní dokumentaci klientů, které mnohdy ani neviděli, uváděli do formulářů životní pojistky pro pojišťovnu nepravdivé údaje,“ zdůraznila soudkyně. Podle Koutníkové, jeden z pojišťovaných klientů například měl jen jednu ledvinu a další klientka se léčila s depresemi, přesto oba byli shledáni naprosto zdrávi.

Podvody trojice podle soudkyně způsobila pojišťovně škodu za 2,19 milionu korun. Všichni, kromě státního zástupce, si po vynesení rozsudku ponechali lhůtu na odvolání.

Video Hokejista Ivan Padělek u soudu kvůli podvodu - Jiří Čada
Video se připravuje ...

snufina ( 7. dubna 2014 16:27 )

A kde jsou prachy?? Ty vracet nemusejí?????

marie60 ( 7. dubna 2014 16:23 )

Hmmm, jeho prapředci museli být stejného ražení jak tenhle Padělek.

Zobrazit celou diskusi