Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kmotr Novák se všemi zametl a v base vydělával? Na stadionu, kde uklízel, našli počítač

Autor: lvi - 
24. dubna 2014
08:20

Ještě loni na podzim chodíval, v rámci svého čtyřletého trestu, bývalý vlivný severočeský kmotr Alexandr Novák, pracovat na teplický stadion coby uklízeč. V jeho popisu práce bylo, zřejmě mimo jiné, zametání a hrabání listí. Zdá se, že se v místním populárním fotbalovém stánku věnoval i svému „dalšímu byznysu“, který mu, navzdory probíhajícímu podzimu,“ kvetl jak z jara.

Podle MfD totiž policie během jedné z razií tehdy našla v jedné ze skříněk, kde si vězni nechávali své věci, počítač. Zda k němu měl přímý přístup i Novák možná bude předmětem šetření, nicméně už nyní je jasné, že právě v této době, se velmi dařilo firmám, v nichž působí jeho manželka Eva. Konkrétně jejímu realitnímu byznysu v americkém státě Florida.

Obhájce bývalého senátora a starosty Chomutova Jan Růžek ale zmíněnou souvislost, respektive „domněnku“, rezolutně popírá. Podle něj totiž policie a ani vězeňská služba žádný počítač ve skříňce jeho klienta nenašla. Rovněž mluvčí teplické věznice Michal Kruťa odmítá, že by Vězeňská služba během výkonu vězňů na stadionu jakkoli selhala. „Stadion není střeženým pracovištěm a každý vězeň je poučen, co nesmí. A že pokud to poruší, ponese následky," popsal Kruťa listu Mfd.

Ať tak či onak, krátce po razii skončilo i Novákovo angažmá na teplických Stínadlech. S evidentně oblíbenou prací zřejmě musel skončit právě v souvislosti s prohlídkou policie a Vězeňské služby. I když je třeba podotknout, že činnost na stadionu vykonával ještě s jedním spoluvězněm.

Hrozí mu další dva roky?

V souvislosti s používáním počítače či jiných komunikačních prostředků může být vězeň podle právního řádu potrestán kázeňským trestem nebo dokonce dvouletým prodloužením trestu. Podle státního zástupce Pavla Norka, který řeší trestnou činnost ve věznicích, ale není nyní žádný vězeň stíhán.

Někdejší vlivný člen severočeské ODS Alexandr Novák si v teplické věznici odpykává čtyřletý trest za korupci, respektive přijetí úplatku v hodnotě 42 milionů korun. K tomu dostal od odvolacího soudu ještě pokutu ve výši pěti milionů, které obratem zaplatil. Původně přitom dostal od chomutovského soudu pouze dvouletou podmínku.

illis ( 24. dubna 2014 18:12 )

Mám stejný názor, Sášenka je dílo .

illis ( 24. dubna 2014 18:08 )

havran2 A nejen jemu, ale všem podobným .

illis ( 24. dubna 2014 18:07 )

illis ( 24. dubna 2014 18:07 )

illis ( 24. dubna 2014 18:06 )

ninka64

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání