Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dvouletý chlapec žil sám na ulici v Praze: Matku našli s 3 promile v krvi

Opilá matka nechala dva dny dítě bez dozoru na ulici.
Opilá matka nechala dva dny dítě bez dozoru na ulici.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
8. dubna 2014
11:02

Otřesný případ zanedbání péče řeší pražští policisté. V pondělí totiž nalezli v Praze v Hloubětíně značně zanedbaného asi dvouletého chlapečka. Byl vyhublý, málo oblečený a žádný dospělý o něj zřejmě několik dní nejevil zájem. Policisté nakonec našli i jeho matku, které posléze naměřili tři promile alkoholu v krvi.

Chlapec dva dny přežíval v přízemní přístavbě. „Záchranáři byli přivoláni k dvouletému chlapečkovi, který byl nalezen na ulici. Pravděpodobně žil v přízemní přístavbě již několik dní bez dozoru. Ochotní svědci chlapce nasytili, vykoupali, ošatili a vyrozuměli policii,“ řekla deníku Právo mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Hošíka zřejmě zachránil fakt, že v posledních dnech vládly v metropoli nadprůměrné teploty. „Byl velmi málo oblečen, ale naštěstí bylo v posledních dnech teplo. Když mu byla zima, intuitivně zalézal zpět dovnitř, což se mu podařilo zřejmě díky tomu, jak byl vyhublý. K vyšetření a sociální hospitalizaci byl převezen do Nemocnice Na Bulovce. Bylo informováno i příslušné sociální pracoviště,“ dodala.

Matku dítěte našli policisté o pár hodin později ve stavu, v kterém by se o dítě nedokázala postarat. "V dechu jsme jedenatřicetileté matce nalezeného chlapce naměřili tři promile alkoholu. Samozřejmě nebyla schopna výslechu, takže ji policisté převezli na záchytku. Případ budeme řešit, až bude v takovém stavu, aby mohla vypovídat. Zatím neznáme přesné okolnosti případu, takže nelze předem říct, ale pravděpodobně jde o opuštění svěřené osoby a zanedbání péče, za což může hrozit až pět let vězení,“ sdělil pro Blesk.cz mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

zlobit ( 8. dubna 2014 12:22 )

Asi bylo zvyklé si někde ustlat. Je to hrůza co matky dokáží udělat.

momoko ( 8. dubna 2014 12:19 )

škoda že nesterilizovali tvojí matku

rucnikvolamydlo ( 8. dubna 2014 12:18 )

To jsou ti pražci.

momoko ( 8. dubna 2014 12:18 )

cikánské určitě nebylo o ty se stát stará špičkově,ostatní ať zdechnou

itartas ( 8. dubna 2014 12:07 )

Chudák děcko...vůbec si to neumím představit jak to dítě někde spalo celou noc samo, mám po náladě. Všecko vždycky odnesou děcka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání