Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chystal se na válku s policií? »Lihový boss« ukrýval zbraně!

Autor: rvs - 
23. února 2014
18:38

Zbraně a výbušniny! Údajný šéf lihové mafie Radek Březina (43) ukrýval hotový zbrojní arzenál. Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu objevili zbraně ve čtvrtek v Březinově sídle v centru Zlína.

Nedovolené ozbrojování! To je další vroubek, který má u policie údajný boss lihové mafie Radek Březina. „Mohu potvrdit, že se při zásahu našly zbraně a výbušniny. Veškeré nálezy budou předmětem expertíz,“ uvedl státní zástupce Jan Zubek. Dodal, že množství a druh zbraní nemůže zatím upřesnit.

Podle zdroje Blesku šla policie najisto. „Březinův bratr Tomáš policii pomáhal a vypovídal jako svědek. Na místě se našly i tlumiče na střelné zbraně,“ popsal zdroj.

Březina je nyní ve vazbě kvůli obžalobě z kšeftování s černým lihem. Policie zabavila asi 2,2 miliónu litrů nezdaněného lihu, ukrytého většinou v obřích podzemních prostorách. Zřejmě je namočený i do obchodu s jedovatým metanolem, kromě toho se prý deseti miliony pokusil podplatit policistu. Hrozí mu až 16 let vězení.

Žil si jako král

Kšefty s lihem Březinovi vynášely obrovské peníze, stát připravil až o tři miliardy korun. Pořídil si za ně honosný rodinný dům s bazénem v Kostelci na Zlínsku i několik luxusních aut. Na dovolené jeho rodina jezdila na Srí Lanku, nebo do Afriky.

jahodove_ticho ( 23. února 2014 21:55 )

No co, rodinku zabezpečil, něco bude ulitýho po příbuzenstvu, za deset let ho pustí na dobrý chování a můžou v klidu užívat nicnedělání celá famílie

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání