Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jaroslav chtěl ubodat těhotnou manželku: Dostal 17 let vězení!

Autor: shp, ČTK - 
1. října 2013
11:33

Již v minulosti zabil vlastní dítě, a přesto se nedokázal napravit. Jaroslav K. se pokusil ubodat svou těhotnou manželku. Nožem na ni zaútočil zbaběle zezadu. Soud neuvěřil jeho báchorce, že chtěl ženu jenom zastrašit a poslal ho na 17 let do vězení!

Dnešní verdikt dosud není pravomocný, Jaroslav si ponechal lhůtu na odvolání. Muž byl již před lety odsouzený na sedm let za zabití svého dítěte. Podle spisu Jaroslav ženu bodl zezadu nožem letos v květnu v rodinném domě na Orlickoústecku.

Útok po hádce

Incidentu předcházela hádka kvůli špatné finanční situaci rodiny, Jaroslav byl od podzimu nezaměstnaný. Žena, která byla v sedmém měsíci těhotenství, utrpěla vážná zranění, život jí zachránili lékaři v nemocnici. Plod útokem obžalovaného ohrožený podle znalců nebyl.

Nožem jí prý nechtěl ublížit

Předseda senátu Jiří Vacek dnes při vynášení rozsudku řekl, že si muž musel být vědom toho, že ženě může způsobit smrt. Kolář před soudem tvrdil, že ženě nechtěl ublížit, pouze ji chtěl přiložením nože zastrašit. Svého jednání údajně lituje.

Má za sebou drogovou minulost

„Zachoval jsem se jako idiot, když jsem přiložil manželce nůž k tělu," řekl. Státní zástupkyně Lenka Faltusová dnes novinářům řekla, že Jaroslav má v rejstříku trestu několik záznamů. Kromě odsouzení za smrt dítěte byl také odsouzený za drogovou trestnou činnost.

slider ( 1. října 2013 15:34 )

Zabil vlastni dite, tak mel dostat do zivoti, jako v Americe. Ted mu dali 17 let, aby mohl zabit po treti. Jenom v Cechach jsou takove tresty.

clarabella ( 1. října 2013 12:46 )

Zajimalo by me, jestli vedela co je zac. Kazdopadne 17let je sakra malo pro takovou zrudu, ale aspon ze tak. Taky mu mohli dat min. :/ Snad ho nepusti po pulce a snad mu spoluvezni ukazi co si o nem mysli. Zabit dite a napadnout nozem ZEZADU tehotnou, to to je skutecnej ubozak!

selverin ( 1. října 2013 12:34 )

mě by spíš zajímalo co za ženskou si nechá udělat dítě s chlapem, co už jedno svoje dítě zabil!!! určitě se strašně moc divila, že na ní zaútočil

miriam ( 1. října 2013 11:47 )

Hrdina - dítě a těhotná žena, to jsou skutečně rovnocení "soupeři". Kolik lidí ještě tento šikulka zabije, až si po pár odsezených letech požádá o propuštění? Chybí mi tu blicí smajlík...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání