Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vražda v Dubňanech: Filip (14) zastřelil kamaráda (†15), protože ho šikanoval

Autor: ljš - 
29. srpna 2013
08:32

Byl vzorňák, jedničkář a nikdy neměl žádné problémy se zákonem. Jenže pak se čtrnáctiletý Filip z Dubňan na Hodonínsku stal obětí šikany a ze svého problému nenašel cestu ven. Nakonec zvolil to nejhorší možné řešení, svého tyrana Ondru (†15) popravil otcovou zbraní.

Podle serveru TN.cz se chlapec 14 dní mučil výčitkami a bojoval se svým svědomím. Když pak kriminalisté přišli na to, ze které zbraně se střílelo, k činu se přiznal a policistům se svěřil i se svým motivem. Původní spekulace o loupežné vraždě nebo zabití pod vlivem drog se tak nepotvrdily.

Patnáctiletý Ondřej, který Filipa pdajně šikanoval, neměl nejmenší šanci přežít. Vrah totiž, stejně jako jeho otec, kterému zbraň patřila, vynikal ve sportovní střelbě.

Matka zadrženého prý stále nemůže uvěřit, čeho se její syn dopustil, a z události se zhroutila. Filip však není pro svůj věk trestně odpovědný a hrozí nanejvýš pobyt v ústavu.

majkl ( 30. srpna 2013 16:10 )

Jste vůbec normální víte co píšete? Ten smrad toho druhého šikanoval. Když nikdo nic neudělá nic se nestane. Ten kluk je hrdina postavil se proti zlu a odstranil šmejda. Ten jeden mrtvej šmejd bude aspoň výstraha pro ostatní. Slušnej člověk nikoho nešikanuje.Děláte jako by to byla strašná tragédie. Ten kluk se prostě bránil chudák. Kdyby jste byla v jeho situaci tak by jste mluvila jinak. On jediný se toho ale nebál zatímco spousta dětí to v sobě tutlá apak má ještě následky. Ještě jednu věc rodina toho co šikanoval by měla zaplatit veškeré výdaje i na úklid bordelu co zůstal z toho šmejda.

c3rb3r0s ( 30. srpna 2013 09:47 )

Když ho šikanoval tak byl asi těžko jeho "kamarád"

lady_motto ( 29. srpna 2013 22:42 )

 fuj lidi je me z vas na bluti! !!! Na to neni slov, vite o tom pripadu neco osobne ? Vite jakou ten kluk mel rad treba hudbu? Co se mu libilo? Verte,ze sikana to fakt nebyla.. Je smutne,ze zijete bulvarem,odsuzuje te aniz by jste vedeli,jak to doopravdy bylo. Nikdo si neuvedomujete,ze slo o chladnokrevnou vrazdu,pripada vam normalni, ze vrazdi deti ve 14letech? Ne,protoze on neni dite,je to zruda!!! Je mi lito,ze so neodpyka dlouhy,dlouhy trest,je to nespravedlive,ze za par roku bude behat s cistym trestnim rejstrikem,kdyz je to vrah,vrah,vrah! !!!!! Jen se zamyslete nad tim,kdyby zabil vase dite.. Vsechno se da vyresit, stejne dle meho nauoru ten kluk hnusne lze.. Nejjednodussi je to svest na,toho ktery uz nepromluvi,ze? Sama jsem si to prozila, jedine co je na tom dobre je to,ze vase tupe,detinske,hnusne kecy nikoho nezajimaji,ten kdo ho znal,vi, ze byl hodny,chytry kluk a vy ostatni? Phaa aspon se mate o cem bavit decka!!! Pac a pusu chudaci :-*

isabelafuentes ( 29. srpna 2013 22:01 )

Děti jsou někdy fakt kruté, ale není to jejich chyba, je to chyba nás dospělých. Když většina dětí vyrůstá v rozvrácených disharmonických rodinách, všude kolem vidí nenávist a násilí, tak potom nemůžeme čekat, že budou jiné.

isabelafuentes ( 29. srpna 2013 21:57 )

sherit, chápu, jak Vám je, ale nepřejte nikomu nic špatného, nenoste v sobě tu zlobu a křivdu, je to žíravina, co vás rozleptává zevnitř. Lépe Vám prospěje neohlížet se dozadu, zapomenout a útočníkům odpustit. Věřte, že vím, o čem mluvím... Hodně štěstí .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání