Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Pohřeb Moniky (†36) a Klárky (†8): Petra drží v Egyptě, poslal jen věnec

Autor: ljš, kon, rys, iža - 
14. srpna 2013
09:53

V Česku pohřbili jeho ženu a dceru a on vše sledoval pouze přes internet. Petra K. nadále drží policie v Egyptské Hurghádě, kde jeho blízké někdo otrávil. Bílé rakve s ostatky Moniky (†36) a Klárky (†8) již byly uloženy do země...

Poslední rozloučení s Monikou K. a její dcerou Klárkou začalo v síni karvinského hřbitova po desáté hodině dopolední. Po obřadu byly jejich bílé rakve neseny v průvodu hřbitovem až k hrobu, do nějž byla nejprve uložena rakev s ostatky mladé maminky, až pak její dcerky.

Otec rodiny Petr K., kterého někteří podezřívají z jejich vraždy, se pohřbu zúčastnit nemohl, protože ho policie nadále drží v Egyptě. Na hrob své ženě a dceři poslal alespoň věnec s textem "Milované Monice a Klárce. Tatínek".

Video  Pohřeb v Karviné provázela nevídaná bezpečnostní opatření  -  Petr Soukup, krajská redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

Ochranka

Před areálem hlídkovala od časných ranních hodin několikačlenná ochranka s deštníky. Těmi se snažili bránit přítomným novinářům, aby pořizovali z pohřbu fotografie.

Pozůstalí byli do areálu hřbitova, který je neprodyšně uzavřen, vpouštěni zadním vchodem. Rodina však předem určila, kdo se pohřbu smí zúčastnit. Ochranka dostala seznam, podle kterého pouštěla smuteční hosty do areálu. Před začátkem smutečního obřadu tak hned došlo k několika konfliktům.

Nepustili je

"Do areálu můžou jen ti, co tu máme na seznamu," vysvětloval marně smutečním hostům šéf ochranky. "To je šílené. My jsme přišly normálně na pohřeb," zlobila se jedna z devíti žen, které přijely dodávkou se smutečními věnci. "Jak můžou vědět, kolik měla Monika známých?" rozčiluje se další.

Mezi zklamanými pozůstalými se ocitla také Moničina neteř, která přišla na hřbitov s kamarádkou. "Byla jsem si jistá, že mě pustí dovnitř, ale ochranka mě vykázala pryč. S kamarádkou teď čekáme, až se hřbitov otevře," řekla smutně Blesku.

"Já jsem Moniku skoro vychovávala. S její maminkou jsme nejlepší kamarádky, ještě ráno jsem jí volala, jestli jsem na seznamu. Říkala, že jsem tam na 100 procent. Ale nakonec mě dovnitř nepustili," řekla Blesk.cz zdrcená žena, která Monice na rozloučenou přinesla obrovský věnec.

Obřad

Obřadní místnost byla podle jednoho ze zaměstnanců hřbitova téměř plná. "Po dvou písničkách byl proslov a pak jim zahráli ještě další tři písničky. Nebyla to klasika, asi se jednalo o jejich oblíbené. Hudba byla ztlumená, aby nebyla slyšet ven," řekl Blesku.

Rozčílení

Velice rozezlení jsou také lidé, kteří nemají z pohřebem Moniky a Klárky nic společného a přišli uctít památku svých blízkých. "Je to neskutečné, co se tady děje. Ani prezident neměl takový pohřeb. To nepamatujeme, aby se tady zavíral hřbitov," rozčilovala se jedna důchodkyně o berlích, kterou cestu na hřbitov stálo obrovské úsilí.

Hřbitov bude znovu otevřen až po poledni. Teprve tehdy budou moci ostatní smuteční hosté, kteří nebyli na pohřeb pozváni, položit na hrob své kamarádky a její dcery květiny a věnce.

zaviracispendlik ( 15. srpna 2013 19:20 )

poslal ho esemeskou

malenabald ( 15. srpna 2013 16:43 )

a jak ten věnec poslal?

filuska77 ( 15. srpna 2013 10:30 )

Nevím jestli jste byla v Egyptě ale s tou pakáží bych se brzdila. Pokud je znáte, tak víte, že to není pravda, a pokud je neznáte tak mlčte. Vám vadí, že si někdo o PK myslí, že je vrah a přitom vy tady odsuzujete celý národ. Jinak si přečtěte knihu-Proč ženy milují vrahy- a možná se něco o sobě dozvíte. Vše zatím ukazuje na pochybení a možné zavinění PK a pokud máte ještě aspoň trošku rozumu tak to uznáte. Není to o našich citech, ale o faktech která uváděl i PK.

alil ( 15. srpna 2013 10:11 )

Je to článek k zamyšlení,proč nikomu nedochází ,že nejen egypťané uvažují těžce žárlivě není moje nebude ani jeho.Jeho nechám žít aby byl v podezření to je trest za to že tu krasavici nemám já.Žárlivost je důvod k vraždě a to velmi často

tesaaa ( 15. srpna 2013 09:40 )

a kde jste zase přišel na to že celou noc křičel, za 1) v tisku bylo psáno - což nemusí být taky pravda, protože je to z tisku a za 2) uvádělo se , že vykřikl Bože co mám dělat, když jsem našla svého otce v bezvědomí, tak jsem taky volala o pomoc boha , prostě nevěděla jsem co v tu chvíli dělat a prosila o nejvyšší pomoc ... straně se to tady přetáčí, hlavně že je v čem se rýpat.. neřeknu když se zde diskutuje o podtatných podložených věcech a především bez urážek, ale takto mi to příjde, že někteří lidé se tu vyžívají v kamenování a to ještě opravdu , ale opravdu důkaz nemají, dohady nejsou důkazy a jestli se dokáže že PK byl vrahem potom to dosuzování chápu, ale teď ? Pokud je nevinný a opravdu se tam stalo něco o čem nemáme ponětí, je to strašné a přála byc všem veřejně odsuzujícím a kamenujícím to samé , opravdu přála

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání