Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zvrhlý důchodce: Znásilnil vnuka a vnučku, dostal 5 let

Muž měl u soudu černé brýle
Muž měl u soudu černé brýle  (Autor: Slávka Červená)
Autor: ČTK, ap - 
28. dubna 2011
13:24

Znásilňoval dvě malé děti (2,4). Dostal pět let. Ve čtvrtek o tom rozhodl zlínský krajský soud. Potrestaným je devětašedesátý důchodce Vladimír Vyskup z Fryštáku na Zlínski

Ten obvinění odmítl a na místě se odvolal. Lhůtu pro podání odvolání si ponechal i státní zástupce, rozsudek tak není pravomocný. Soud Vyskupovi kromě vězení uložil i ambulantní psychiatrické léčení. Senior podle obžaloby na přelomu let 2008 a 2009 osahával hocha na přirození, které mu navíc svými ústy údajně líbal.

Loni v létě pak podle státního zástupce stejného chlapce i jeho mladší sestru osahával na obnažených genitáliích. Podle obžaloby navíc chlapci bral přirození do úst a před dětmi prý i masturboval.

Jednání obžalovaného je může postihnout na celý život, chlapec už nějaké problémy má," uvedla při odůvodnění rozsudku předsedkyně senátu Iveta Šperlichová. Vyskup na policii mimo jiné řekl, že obvinění jsou založena na lži, závisti a podvodu.  U soudu uvedl, že je mu líto, že "tady sedíme". "Šlo to řešit jiným způsobem," řekl.

Děti budou trpět celý život

Zastala se jej i jeho družka, babička poškozených dětí. Tvrdila, že když měli sourozence svěřeny na hlídání, měla je pořád pod dohledem. "Nic takového se nemohlo stát, je to dětská fantazie," uvedla. Podle Šperlichové však selhala i ona, když na svého druha po prvním problému nedohlédla.

Rodiče dětí líčili, jak se jim jejich ratolesti svěřovaly s nepříjemnými zážitky, jež jim údajně připravil nevlastní dědeček. "Malý popisoval, že mu sahal na pindíka a malé na prcku," přiblížil otec obou dětí. Podle psycholožky Petry Mandincové je nepravděpodobné, že by si chlapec svá obvinění vymyslel.

"Popis byl přiměřený věku, nepůsobilo to naučeně," řekla u soudu. Podle ní zanechalo chování obžalovaného na hochovi nepříznivé následky. "Mělo to výrazný dopad. Málo důvěřuje lidem. Je zvýšeně labilní, má afekty a je lítostivý," popisovala Mandincová. Podle matky se navíc obě děti budí ze spaní. "Chlapec brečí a křičí, že Špejla (přezdívka obžalovaného) je nejzlejší," poznamenala mladá žena.

r.karina ( 29. dubna 2011 09:49 )

a co tak tomu věřit?Je plno prasat co ubližují dětem a nikdo je za to nesoudí,protože...prostě malé děti mají fantazii a nebo je na to navedly rodiče.Ale co ty děti....co se jim vybaví,když zavřou oči?...

whoossain ( 28. dubna 2011 22:56 )

který důchodce byl osmašedesátý...

Nezmar79 ( 28. dubna 2011 18:47 )

a vykastrovani pro vsechny uchyly, kteri ublizi malym detem. S takovymi zadne slitovani! Ale v tomhle pripade mi neco nesedi. Mozna nacapali synka, jak sleduje jejich DVD s pornem a v hlave se zrodil plan. Na Prime bylo receno, ze se mladi s detmi ukazali po pul roce u sve matky a jejiho pritele a nechali tam deti pres noc. Babicka s detmi byla po celou dobu. Partner babicky neni dedeckem, ale pravdepodobne potencionalnim dedicem babiccina majetku. Takze si to mozna mladi jenom chteli pojistit, aby jim deda vsechno nesezral. A tak dedu soupnou do kriminalu a maji vsechno v kapse, ze? O dedu bude postarano do jeho 75ti, mozna v krymu natahne rafy a mladi se zasmeji, zhroucenou starenku daji do DD a shrabnou po babce vsecko. Ale kdo vi, kde je pravda, to vsechno muze byt jinak.

wrunx ( 28. dubna 2011 17:08 )

jak se tohle dá nějak verohodně dokazovat, stavět rozsudek jen na dětských povídačkách které z dětí nějakým (kdovíjakým) způsobem vymámila policejní psycholožka, mi přijde dost tragické. Dobře vím co dokáží s psychikou dětí rozvedené milující maminky, když jde o to očernit jejich bývalé partnery a pomstít se jim. Komupak překážel tento člověk...?

hejhej ( 28. dubna 2011 16:15 )

Soud si určitě zajistil potřebné informace.Za to,co to hov.ado dětem udělalo dostalo jen 5 let ?Děti si trauma ponesou celý život.Minimálně měl dostat 10 let.To jsou ty naše humánní soudy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání