Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zabil autem mladíka, může dostat až 16 let!

Řidič Jakub J. tvrdil, že šlo o nešťastnou náhodu
Řidič Jakub J. tvrdil, že šlo o nešťastnou náhodu  (Autor: Blesk - Slávka Červená)
Autor: sč, evakk - 
1. dubna 2011
20:56

Zabít jsem nikoho nechtěl, byla to nešťastná náhoda. To tvrdil Blesku Jakub J. (21), který loni s vozem VW Touareg najel na parkovišti do studenta Petra (20) a zabil ho. Krajský státní zástupce je ale jiného názoru.

Tragédie se odehrála v červenci 2010 na parkovišti před supermarketem Kaufland. Jakub J. zastavil terénním vozem u dvou mladíků a prohodil s nimi několik slov. Pak nasedl zpět do auta a rozjel se rychlostí asi 10 km/hod směrem k poškozenému. Ten byl od auta asi 1,5 metru. „Levou částí vozu narazil úmyslně do zadní části jeho trupu. Tímto jednáním musel být srozuměn, že mu způsobí těžkou újmu na zdraví, což se stalo,“ uvedl žalobce Roman Kafka. Mladíkovi tak způsobil závažná mnohačetná zranění, kterým podlehl.

„Obviněný takto jednal přesto, že z místa mohl odjet i jiným směrem a způsobem. Mohl vycouvat či počkat, až se poškozený z místa vzdálí. Rozjížděl se při řádném pouličním osvětlení a nebyl pod vlivem alkoholu. Musel si být vědom, co může způsobit, když do člověka najede vozem o hmotnosti asi 2,5 tuny,“ dodal žalobce.

V závěru týdne krajský státní zástupce podal na Jakuba J. krajskému soudu obžalobu pro úmyslné těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. Mladíkovi nyní hrozí 8 až 16 let vězení.

qqqq ( 2. dubna 2011 09:32 )

Tady v hrozném kocourkově spíš hrozí pozůstalým že vrahovi budou platit za psychyckou újmu - po přejetí toho člověka se chudák stresuje. Jemu jen hrozí , dál to nepůjde . Nemámei v této zemi soudce .

broucajz ( 1. dubna 2011 23:34 )

Takový trest mu hrozí v případě, že soud z dokazování na hlavním líčení dovodí úmyslné zavinění...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání