Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Fridexová travička: Stráví zbytek života za mřížemi?

Veronika S. (27) dorazila k soudu s želízky na rukou připoutanými k opasku zvaný „medvěd“. Vězeňská stráž tak vodí zvlášť nebezpečné zločince.
Veronika S. (27) dorazila k soudu s želízky na rukou připoutanými k opasku zvaný „medvěd“. Vězeňská stráž tak vodí zvlášť nebezpečné zločince.  (Autor: Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: zb - 
7. března 2011
14:16

AKTUALIZOVÁNO: S želízky na rukou připoutanými k opasku zvaný „medvěd“ vodí vězeňská stráž zvláště nebezpečné zločince. Přesně tak dorazila ke Krajskému soudu v Plzni Veronika S. (27), která dala své dcerce  Terezce (6) vypít smrtelně jedovatý fridex. Jen zázrakem se podařilo lékařům otrávené děvčátko zachránit. Krkavčí matce teď hrozí až doživotí.

Když státní zástupkyně Václava Brýdová začala u soudu číst obžalobu, Veronika S. začala hlasitě plakat. „Chci říci, že to, co se stalo, už nikdy nevrátím. Své dceři bych nikdy neublížila,“ řekla s hlasitými vzlyky Veronika S. a pak už odmítla vypovídat.

Proč něco tak otřesného udělala vlastnímu dítěti, zůstává tedy stále záhadou. Mluví se o tom, že to měla být zřejmě pomsta bývalému partnerovi, otci dítěte. Otrávit dceru se Veronika S. podle obžaloby předem připravila. „Koupila si časopis, kde si přečetla, že fridex je smrtelně jedovatý. V obchodě s potřebami pro motoristy si pak koupila láhev fridexu. Předstírala, že ji do krámu pro nemrznoucí směs do auta poslal jeden z klientů pečovatelského ústavu, kde pracovala jako ošetřovatelka,“ popsala začátek ďábelského plánu Brýdová.

Otravu fridexem popírala!

Osudný den Veronika S. přimíchala večer Terezce do pití nemrznoucí směs a láhev pak odhodila do kontejneru nedaleko bytu. Holčička asi pět hodin trpěla ukrutnými bolestmi. Když už se matka nemohla na utrpení své dcery dívat, zavolala záchranku. I když jí lékaři upozorňovali na kritický stav dítěte, neustále popírala, že by dítě vypilo jedovatou látku. „Tvrdila, že dítěti je vždy špatně po návratu z návštěvy u otce. Otravu lékaři v pražské Všeobecné nemocnici proto zjistili až z několikahodinovým zpožděním a to teprve poté, co provedli řadu testů,“ řekla Brýdová.

I když úmrtnost na otravu fridexem je velice vysoká, doktoři Terezku zachránili. „Nebýt jejich odborné péče, dítě by zemřelo,“ dodala Brýdová. Vypití fridexu způsobilo u holčičky těžkou poruchu vědomí a poškození ledvin. Terezka se už zotavila,  teď chodí do školky a pečuje o ní její otec.

akia ( 9. března 2011 10:47 )

To "neublížení" předvedla v praxi.

janulka150 ( 7. března 2011 20:06 )

No,a ještě z ní byla mediální hvězda.

janulka150 ( 7. března 2011 20:05 )

Nojo,herečka.Měla půl roku na to,aby si toto číslo dokonale nacvičila,Stejně jako se chystala na to,co udělala-promyšleně.Stejně jako Grepl se Staškovou,kteří zabili HONZÍKA.To taky byly u soudu herecké výkony na oskara.Ať schnijou v base o chlebu a vodě z kaluže.Jen mně štve,že je živíme.

Lucio1 ( 7. března 2011 11:53 )

Takováhle bestie tam dlouho nepřežije.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání