Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Neunesl rozchod a chtěl zabít přítelkyni: Dostal 3 roky

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, jaj - 
10. listopadu 2010
10:21

Partnerská hádka málem skončila tragicky. Muž neunesl rozchod a proto se rozhodl svou přítelkyni zabít. Hodil jí zapnutou kulmu do vany, když se právě sprchovala. Vražda se mu nezdařila, proto ji surově zbil. Soud ho poslal na tři roky do vězení.

V březnu letošního roku se padesátiletý muž z Chebska rozhodl řešit partnerskou rozepři brutálním způsobem. Partnerka se s ním chtěla rozejít, což nechtěl nechat jen tak. Když se žena (44) šla sprchovat vnikl k ní do koupelny a se slovy, že bez ní nemůže být, a proto ji radši zabije, vhodil do vany zapnutou kulmu.

Ve vaně však bylo málo vody a nedošlo ke zkratu, který by mohl ženu zabít. Ta proto kulmu vyhodila ven. Muž chtěl pokus následně opakovat, když začala do vany vtékat voda z pračky. Nakonec začal svou partnerku škrtit, dal jí ránu pěstí do obličeje a poté i do břicha.

Hrozilo mu až 18 let vězení

Za pokus o vraždu dostal nakonec od Krajského soudu v Plzni tříletý trest. Původně mu hrozilo až 18 let žaláře. Muž odmítá, že by se pokoušel partnerku zabít elektrickým proudem. Přiznal ale, že ji ve vzteku udeřil. "Vymyslela si to, chce mě dostat mimo svůj okruh," uvedl.

 

Podobným případem se Krajský soud v Plzni už v minulosti zabýval. Před třemi lety řešil kauzu Luboše Kovrzka z Rozněvic na Plzeňsku. Muž v červnu 2005 zabil svou ženu ve vaně, její smrt se poté snažil zamaskovat jako nešťastnou náhodu, když do vany vhodil fén. Za čin dostal 11 let vězení.

jpavlik ( 10. listopadu 2010 15:22 )

Ukažte mi ženu, která stojí za 3 roky vězení. Za 5 sekund jekékoliv formy odmítnutí.

limak007 ( 10. listopadu 2010 13:54 )

Proč by si to s tou kulmou nemohla vymyslet? Zajímaly by mne důkazy. Asi ale žádné přímé důkazy nejsou. Tak ho zavřem aspoň alibisticky na 3 roky. Žejo, proč ne, v našem femifašistickým soudnictví!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání