Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Policie selhala: Zrůda unikne bez trestu

Autor: ap, Krvs - 
14. září 2010
21:00

Loni v březnu odporně znásilnil tehdy devítiletou školačku. Trestu se bát nemusí. Policie Rathova kraje ho nedokázala vypátrat.

"Loňský případ znásilnění školačky u Hořovic na Berounsku policisté odložili, scházejí stopy," Takovou zprávu oznámil agentuře Mediafax šéf středočeských vyšetřovatelů Michal Mazánek. Právě vyšetřovatelé z tohoto kraje měli za cíl nebezpečného zločince dopadnout. Svou roli těžce nezvládly.

Doufají v otevření případu

"Je jisté, že znásilnění tehdy devítileté školačky se stalo,  máme i pachatelovo DNA, ale nedaří se postupovat dále," přiznává selhání vyšetřovatelů Mazánek.

Odložení případu však pro policisty neznamená, že by se k němu nemohli v budoucnu vrátit a znovu otevřít. "Stává se, že po čase dojde k jiné trestné činnosti a při vyšetřování najdeme souvislosti, tak se pak pochopitelně ke starším, odloženým případům vracíme," vysvětlil kriminalista.

Ponese si následky po zbytek života

Otřesný případ znásilnění holčičky se stal loni v listopadu u Hořovic. Dívenka se vracela vpodvečer domů a přímo přede dveřmi domova ji napadl neznámý pachatel. Zoufale bránící se holčičku odtáhl do nedalekého lesa a tam ji brutálně znásilnil. Policie k případu nezveřejnila více informací z důvodu nízkého věku oběti.

Pachatelovi by v případě jeho dopadení hrozilo 12 let vězení. V současné chvíli to ale vypadá, že si případ středočeští kriminalisti zařadí do archivu nevyřešených případů. Zato holčička si ponese následky hrůzného zážitku podle dětských psychologů po celý zbytek života.

 

sakra ( 15. září 2010 10:29 )

To je jako kdyby bylo napsáno: "Policie hovad z Blesku" ! Vy jste skuteční magoři a divím se, že majitel tohoto plátku vás nevyrazí na ulici.

siroky11 ( 15. září 2010 02:20 )

On Rath má svoji policii? Naše policie je stát ve státě, která má vyníkající výsledky v buzerování na silnici, ale pokud mají něco vyřešit, je to problém, Ty magore skrývající se pod značkou - Autor: ap, Krvs.

geza ( 14. září 2010 23:03 )

On je středočeskej kraj Ratha?To čumím,co se dá všechno rozkrást.

tomaskozel ( 14. září 2010 22:53 )

Bohužel, policajti se jenom zašívaj a stěžují si. A v Rathově knížectví se věnují leda tak ochranou velkého fuhrera. Nejaka holka je jim fuk

marmelada ( 14. září 2010 21:57 )

tady jsou určití lidé fackovaní tak i tak, a jiným se toleruje vše. Bradavici má napříkald nejne pan Paroubek.... tak tak, nakonec se bude tahat spor Vondráčkové s Kubišovou k mezinárodnímu soudu, takže se probere i veřejný dopsi exprezidenta. jeho názor o hamižnostii Vondráčkové je úsměvný. Říká se "zamť si před vlastním prahem. Ale možná,že kdyby žila Olga,že by ani restituce nechtěl. kam se nám pdoěl vyšší mravní princip? Gottova kolegyně Helena se také dočkala podrazu. Co dkyby se podobně ke K.G. zachoval Kael Kryl a na Václavském nám. v 89 roce s nímna Václavském n. nezazpíval?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání