Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dala dceři fridex: Byla to pomsta příteli?!

To je ona. Sedmadvacetiletá matka, která otrávila svou bezbrannou dceru jedovatým fridexem.
 (Autor: blesk.cz - Moravcová)
Autor: Kateřina Moravcová - 
3. září 2010
05:15

Neuvěřitelné, šílené, bestiální! Těmito slovy označují lidé čin mladé matky (27) z Nejdku na Karlovarsku. Pokusila v pondělí v noci otrávit dcerku Terezku (6) nemrznoucí směsí Fridex. Holčička prožila několik hodin v ukrutných bolestech, než jí vlastní máma nakonec zavolala pomoc lékařů. Čin matky nechápe ani její kamarádka, kterou se Blesku podařilo vyzpovídat. Byla to pomsta otci dítěte, který se s ní rozešel?

Veronika žila s dcerkou na sídlišti v Nejdku, kam se od otce (32) Terezky přestěhovala. Blesku se podařilo najít  dlouholetou kamarádku Veroniky. „Zhruba před měsícem se s mužem definitivně rozešli. Verča z toho byla špatná. Spory mezi nimi ale trvaly už delší čas,“ řekla Blesku kamarádka (30). A spory v rodině byly zřejmě také důvodem, proč se žena pokusila o tak hrozný čin.

„V neděli jsem si s Verčou naposledy psala. Měla k nám v úterý přijít i s malou na návštěvu. Už se ale neozvala. Jsem z toho v šoku. Vůbec nechápu, proč si zlost vybila na dceři,“ ptala se sama sebe kamarádka.

Bezcitná matka otravu plánovala půl roku. Do dívenky chladnokrevně nalila deci nemrznoucí směsi. Domnívala se, že po ní ihned umře. Jenže Terezka začala zvracet, ztrácela vědomí a svíjela se v křečích. Po několika hodinách jí proto zavolala lékaře.

To je ona. Sedmadvacetiletá matka, která otrávila svou bezbrannou dceru jedovatým fridexem. To je ona. Sedmadvacetiletá matka, která otrávila svou bezbrannou dceru jedovatým fridexem. | blesk.cz - Moravcová

„S ničím podobným jsem se ještě nesetkal. Žena musela mít silně narušenou psychiku,“ řekl psychiatr Martin Konečný. „Policie podala podnět na návrh vzetí do vazby. Ženě za čin hrozí 20 let ve vězení, nebo dokonce výjimečný trest,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Pomichalová.

A jaký je zdravotní stav otrávené holčičky, která bojuje o život v pražské Všeobecné fakultní nemocnici na pražském Karlově náměstí? „Dítě žije, je ale ve vážném stavu, otrava etylenglykolem je nesmírně závažné onemocnění. Dny až týdny ukážou, jak to bude s Terezkou dále,“ řekla Blesku Marcela Černická, náměstkyně nemocnice.

anasyi ( 24. září 2010 15:21 )

jak jsem uz psala,vse se ukaze jinak,a zacina ukazovat.Chtelo to pouze cas.Jinak,ja nemam z ceho vybruslit.Ja si myslim,ze bruslit bude nekdo jiny.A jinak je dobre,ze se tim bavis.

e.44 ( 4. září 2010 11:45 )

anasyi skutečně jsi mě vůbec nerozhněvala, spíš pobavila. Mě bylo předem jasné, že se přímé odpovědi na svojí otázku nedočkám, protože žádná neni. Jenom jsem byla zvědavá, jak z toho vybruslíš. Jo a té dva roky staré kosti, co jsi hodila Blesku, jsem si všimla už dřív. A ani se nedivím, že se do ní nikdo nezakousnul.

anasyi ( 4. září 2010 09:14 )

e.44,ja jsem nevedela,ze te dokaze tak rozhnevat,ze jsem ti nedokazala odpovedet na to,odkud vim,ze on ma milenku.Ja jsem se odkazovala na jinou diskuzi z toho duvodu,ze by sis i mohla vsimnout jine veci,ze pisu o sidlisti 9.kvetna,a blesku sdeluji,ze misto toho,aby nam nepredhazoval zmlzene informace,a treba se spise mohl i zamyslet,o jakousi souhru s pripadem Honzika Rokose,ktery nejaky cas zil spolecne s Greplem na tomto sidlisti,na sidlisti,kde i bydlela Staskova,i pred tim,nez se Honzik narodil,kde zemreli jeji synove.Takze jsem se defakto i zamyslela nad timto.Takze jsem si myslela,ze si sama domyslis urcite veci a nebudes cekat az ti sdelim,kdo ze mi to rekl,ze on ma milenku?Vsimla sis nekde,ze by bulvar psal o tom,na jakem se to stalo sidlisti?Takze,ja si naopak myslim,ze do svych prispevku davam dost,jen to umet pochopit,coz je zrejme asi tezke.

e.44 ( 4. září 2010 02:14 )

anasyi, ty jsi snad myslela vážně, že bych se měla prokousat několika sáhodlouhými diskusemi, abych se dozvěděla odpověď na jednoduchou otázku, odkud že máš informaci, že měl ten muž milenku? Ale když si to chceš nechat pro sebe, tak si to klidně nech a hezky se s tím tvým "tajemstvím" vyspi.

anasyi ( 4. září 2010 01:25 )

e.44,v cem si delam legraci?Ja pouze reaguji,me reakce diskutujicich,taky o spanek neokradou.Preji ti dobrou noc

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání