Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Maminku (30) napadli na dětském hřišti!

Autor: Jiří Čada, Krvs - 
2. září 2010
15:50

ČTVRTEK 2. 9. - Maminku Jitku Z., (30), která byla na dětském hřišti v Jihlavě se dvěma dětmi, údajně brutálně zbily dvě romské ženy. Skončila v nemocnici s otřesem mozku, přeraženým nosem a řadou pohmožděnin. A to prý jen proto, že se opovážila napomenout jednoho z romských výtržníků, kteří na hřišti házeli kamením.

„Stalo se to okolo půl třetí odpoledne. Seděla jsem na lavičce a dcera si na hřišti hrála se synem kamarádky, kterého jsem jí hlídala. Na hřiště přišlo asi osm romských výrostků. Jeden začal kolem sebe házet kameny, a tak jsem ho slušně napomenula. On však přišel ke mně a plivl mi pod nohy,“ svěřila se Blesku Jitka Z.

Na to prý mladá žena zareagovala tak, že z hřiště vykázala celou skupinu. „Zůstaly tam jen dvě romské holčičky, které si tam dál hrály,“ řekla. Napomenutý výtržník na ni zpovzdálí sprostě pokřikoval a vyhrožoval, že na ni pošle svoji matku. Ta se společně s další o něco mladší ženou na hřišti skutečně po chvíli objevila. Jejich slovní výpady údajně rychle přešly v brutální fyzický útok.

„Rvaly mě za vlasy, kopaly do mě, až mi starší z žen pěstí přerazila nos,“ popsala napadená. Obě Romky se daly na ústup, až když mlácené ženě přispěchal na pomoc soused. „Stěhuju se odtud pryč, jsem už definitivně rozhodnutá!“ málem plakala na nemocničním lůžku napadená žena. Tu čeká operace přeraženého nosu.

Mnozí obyvatelé čtvrtí Kosov a Na Dolině, kde Romové tvoří velkou komunitu, si na ni stále častěji stěžují. „Na dalším hřišti, jen o pár metrů dál, za poslední půlrok zmlátili šest lidí. „Někteří to ani nenahlásili policii, mají z Romů hrozný strach. Ti terorizují celou čtvrť,“ postěžovala si jedna z obyvatelek.

„Panuje tam vypjatá situace, víme o tom a zvyšujeme v těch místech dohled městských strážníků,“ řekl Blesku mluvčí jihlavského magistrátu Radek Tulis.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání