Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Hrůzné podezření: Matka zavraždila 2 děti a psa

Autor: oj, ČTK, brum, jos - 
14. května 2009
10:17

AKTUALIZOVÁNO 10:16: Na Hodonínsku ve středu odpoledne našla policie dva mrtvé sourozence ve věku 2 a 6 let. Vše zatím nasvědčuje tomu, že obě děti ubodala mladá matka (29). Prý zabila i rodinného psa.

Policie vyšetřuje vraždu dvou malých dětí v Blatnici pod svatým Antonínkem na Hodonínsku. Podle výpovědi sousedů šlo o dvouletou dívku a šestiletého chlapce. Motiv činu ani pachatele zatím policie nezná.

Reportér Blesk.cz zjistil, že ve středu v 15 hodin byla žena a její dvě děti v pečovatelském domě navštívit babičku a dědu. Kolem 15:30 ale již u domku zasahovali zdravotníci a policie. Co se stalo?



Záchranáři našli na místě zraněnou matku, která je nyní v nemocnici v Kyjově. Podle některých spekulací vraždila ona. Podle informací z místa činu měla na těle osm bodných ran. Nyní je v nemocnici, ale není v ohrožení života. Rodina prý v domě bydlela asi dva měsíce. Muž v době činu údajně nebyl doma.

Místo tragédie je uzavřeno páskou. Před domem stojí dvě policejní auta. Kriminalisté z Brna a Hodonína uvnitř domu a v jeho okolí zajišťují stopy a kontaktují svědky.

Těla dětí a jejich těžce zraněnou matku našla kolem 16:15 přivolaná rychlá lékařská pomoc. "Vyslali jsme na místo dva záchranářské týmy, ale dětem již, bohužel, nebylo pomoci," řekla ČTK mluvčí zdravotnické záchranné služby Barbora Zuchová. Rozsah zranění dětí neupřesnila s tím, že byla těžce identifikovatelná.

Policie zatím nesdělila, jak děti zemřely. Údajně byly ubodány. Vše podle svědků nasvědčuje tomu, že matka nejprve své potomky usmrtila a pak si chtěla vzít život.

Výběr případů z posledních let, kdy se obětí vraždy staly malé děti

Červen 2001 - Policisté v Kladně pátrali po pětileté dívce. Po téměř třítýdenním pátrání bylo tělo holčičky nalezeno zahrabané v lese. Místo, kde mají hledat, policistům udala matka dítěte, která se později policii přiznala, že dívku v opilosti zalehla a udusila. V březnu 2002 byla matka odsouzena ke třem letům nepodmíněně.

30. července 2001 - Na výlet se svým švagrem z Belgie odjeli desetiletý chlapec a jeho o dva roky starší sestra. Policie v srpnu nalezla u obce na Brněnsku Belgičanovo mrtvé tělo. Těla sourozenců našel 25. listopadu 2001 ve spacích pytlích náhodný chodec u polní cesty v katastru obce na Vyškovsku. Podle policie byl vrahem obou dětí Belgičan.

11. listopadu 2001 - Policie začala pátrat po osmiletém hochovi. Matka chlapce nahlásila, že dítě si vyzvedl jeho otec, ale nevrátil jej. Policie našla mrtvolu chlapce 3. prosince v jednom pražském bytě. Chlapce zřejmě zabil jeho otec, který ho předtím unesl a sám se pak o několik dní později oběsil.

26. května 2002 - Policie nalezla mrtvou sedmiletou romskou holčičku z České Třebové, která byla pohřešována. Dívka se stala obětí násilného trestného činu.

20. března 2007 - Policie obvinila sedmadvacetiletou ženu z dvojnásobné vraždy. Žena zardousila v bytě na ústeckém sídlišti roční holčičku a tříletého chlapce. Podle tisku policie navrhla státnímu zástupci zrušit trestní stíhání, protože žena podle znalců trpí duševní chorobou a v okamžiku vraždy byla nepříčetná.

22. března 2007 -
Několik set metrů od domova v obci na Kutnohorsku našli policisté po celonočním pátrání mrtvolu čtyřletého chlapce, který byl podle pitvy udušen. Za smrt chlapce je podle médií odpovědný třináctiletý hoch, údajně příbuzný oběti.

17. dubna 2007 - Policie začala hledat tříletého hocha z Měčína na Klatovsku. Tělo mrtvého chlapce bylo o dva dny později nalezeno v úložném prostoru gauče ve sklepě objektu, kde žila jeho početná rodina. Chlapec zemřel násilnou smrtí.

28. prosince 2007 - Tělo mrtvého pětiletého hocha z Tábora objevili mostečtí strážníci v zaparkovaném vozidle na Mostecku. Z vraždy byli obžalováni chlapcova matka a její partner. Hocha údajně zabila matka už 9. prosince, s přítelem pak hledali vhodné místo, kde by se mrtvoly zbavili. Odvolací pražský vrchní soud potvrdil letos 13. ledna udělené tresty - pro matku 24 let vězení, pro jejího přítele 20 let.

7. června 2008 - Policisté objevili mrtvé tělo devítiletého chlapce z Havlíčkova Brodu, který byl pohřešován od 4. května. Několik hodin před nálezem těla policie zadržela slovenského občana Antonína Nováka, který byl za pohlavní zneužívání odsouzen již několikrát na Slovensku. Za vraždu a znásilnění byl Novák letos 20. února odsouzen k doživotnímu trestu vězení.

5. července 2008 - Kriminalisté vyšetřují smrt dvouleté holčičky, která byla 4. července nalezena na Lounsku. Policie jako podezřelého zadržela devětadvacetiletého přítele matky dítěte. Muž je podezřelý z ublížení na zdraví s následkem smrti a týrání svěřené osoby

17. prosince 2008 - Na oddělení policie v Liberci se přiznal sedmatřicetiletý muž, že v noci zavraždil svého devítiletého syna. Policie tělo dítěte v bytě našla.

13. května 2009 -
Policie vyšetřuje vraždu dvou malých dětí v Blatnici pod svatým Antonínkem na Hodonínsku. Dětem bylo do deseti let a zemřely násilnou smrtí. Záchranáři našli na místě činu zraněnou matku, podle některých spekulací vraždila ona.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání