Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pes se propadl na ledu, pán pro něj skočil

Autor: David Malík - 
15. února 2009
12:21

V neděli 15.2.2009. v dopoledních hodinách byl na procházce se psem 67 letý
muž.Mezi Dobřichovicemi a Černošicemi u řeky v místě zvaném Lavičky se pes
probořil při pobíhání po ledu do ledové vody a nemohl zpět.

Jeho obětavý pán se ihned svlékl a pro svého čtyřnohého přítele skočil do vody.Naštěstí celou událost sledoval náhodný svědek, který zalarmoval hasiče,policii a záchranou službu TRANS HOSPITAL ze Řevnic a pomohl dostat muže z řeky.Muž byl podchlazený ale při vědomí,záchranka ho převezla k dalšímu vyšetření na interní oddělení nemocnice na Karlově náměstí.Pes byl předán veterinární záchranné službě, která byla k jeho ošetření též na místě zásahu.

ja658 ( 16. února 2009 13:10 )

Děkujeme všem, kteří se podíleli na záchranné akci. Byli skvělí!!! Pro upřesnění: páníčkovi je o deset let víc, než se psalo a zatím nemá ani rýmu. Psík včera statečně bojoval o život ve veterinární nemocnici a večer už mu bylo o dost líp. Dnes jsou oba plavci spolu v teple doma - držíme palce, ať nepřijdou komplikace.

fandac ( 15. února 2009 20:30 )

Náhodní svědci manželé Vlasákovi z Černošic zavolali mokropeské hasiče,kteří zorganizovali záchrannou akci a povolali policii, záchranku a veterinu.Náhodný kolemjdoucí otužilec pan Hess psa vytáhl na druhý břeh na led.Hasiči z Mokropes mokrého psa naložili na člun zabalili do thermofolie a stejně jako jeho pánovi poskytli první pomoc a oba po příjedu záchranky a veteriny předali lékařům.

sykorrka ( 15. února 2009 15:57 )

Přidávám odkaz na stránky zasahujících hasičů s pěknými fotkami. :o)) http://www.sdhmokropsy.cz/index.php?pg=akt#id113

nyctereutes ( 15. února 2009 15:54 )

Jj, člověka taková zpráva potěší, ale ten pán ještě může dostat zápal plic a v jeho věku ještě určitě nemá vyhráno. Ale stejně je borec...

francjosef ( 15. února 2009 15:41 )

Tímto článkem o záchraně psa a pána jste mi zlepšili velice náladu,jsem velice rád,že to dopadlo pro oba dobře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání