Auto odbočilo k Lopeníku, kterým prosvištělo rychlostí přesahující sto kilometrů. Policisté nemohli auto zastavit z bezpečnostních důvodů a pokračovali za ním. Fabie projela Březovou a mířila k hranicím. Dopravní policisté už předtím informovali operačního důstojníka o pronásledování ujíždějícího vozu, které pokračovalo na Slovensko. Policisté se samozřejmě nezastavili na hranicích, ale pokračovali na slovenskou stranu, zatímco operační důstojník informoval slovenské policisty.

Zhruba po deseti kilometrech od překročení hranice vyjížděla fabie z obce Bošáca k obci Dolné Srnie. Její řidič výjezd nezvládl a narazil do domu. Auto se zastavilo a uherskohradišťští dopravní policisté vyskočili z passatu a pod hrozbou namířené střelné zbraně zajistili jak řidiče, tak jeho spolujezdce. Při dopravní nehodě nedošlo k vážnějšímu zranění. Dechová zkouška na alkohol u šestatřicetiletého slovenského řidiče byla negativní, stejně jako test na drogy.

Uherskohradišťští dopravní policisté budou s řidičem řešit přestupky překročení rychlosti a neuposlechnutí výzvy, za což mu hrozí pokuta pět tisíc korun. Kromě toho policisté zjistili, že šestatřicetiletý Slovák byl vyhoštěn z české republiky, a tak je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Dopravní nehodu s ním vyřeší slovenští policisté.

por. Mgr. Aleš Mergental tiskový mluvčí PČR