Pohřešovaný muž je fyzicky velmi zdatný. Za krátkou dobu je schopen ujít i několik kilometrů. Spíše než město jej láká příroda. Pohybovat se tak může naprosto kdekoliv.

Pohřešovaný muž trpí paranoidní schizofrenií. Dochází na ambulantní léčbu a musí pravidelně užívat léky. Ty ale bere jen občas, proto bývá agresivní, zejména vůči svým rodičům. Je uživatelem marihuany, není ale vyloučeno, že bere i jiné drogy. Pokud se dostane k alkoholu, zpravidla se opije. Často hledá úniky z reality a straní se lidí. V minulosti byl několikrát hospitalizován v psychiatrickém zařízení. Je částečně zbaven svéprávnosti. Z rozhodnutí soudu může disponovat pouze částkou 300 až 500 korun za měsíc.

Pohřešovanému muži je třicet let. Má hubenou, 175 – 180 cm vysokou postavu, hnědé delší vlasy a modré oči. Při odchodu z domova měl na sobě zelenou šusťákovou bundu barvy khaki a šedozelené kapsáče. Na nohou měl zelené tenisky a na hlavě basebalovou čepici.

V souvislosti s pohřešováním tohoto muže provedli kriminalisté již celou řadu konkrétních šetření. Ta ale byla prozatím neúspěšná, proto se obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Jakékolivpoznatky k osobě tohoto muže přivítají buď na lince 158, anebo na kterékoliv policejní služebně.

Za pomoc a spolupráci děkujeme.

por. Bc. Eva Stulíková tisková mluvčí PČR