Po dobu komunikace strážníka s mužem, sedícím na okně v desátém patře domu, hasiči z boku domu, kde muž nedohlédl, připravovali záchrannou matraci. Hlídka, která byla již nahoře v patře, mezitím navázala kontakt s manželkou dotyčného muže, která je prosila o pomoc. Nevěděla si s mužem rady. Poté se strážník, stojící stále venku pod oknem, několikrát ujistil, zdali by s mužem (49 let) mohl hovořit osobně u něj v bytě a situaci probrat. Muž na okně opakoval, že ano.

Strážník tedy vyjel za tímto mužem do jeho bytu v 10. patře, kde čekali jeho kolegové a manželka. Tam opatrně vstoupil do ložnice, v jejímž okně muž seděl. Zeptal se ho, zda si může sednout na postel, která byla v těsné blízkosti okna. Muž strážníkovi dovolil, aby se přiblížil. Podali si také ruku a strážník muži sdělil své jméno, aby odvedl jeho pozornost. Ze stisku dlaně strážník cítil, že pán je stále ve stresu a křečovitý, proto jeho dlaň pustil.

Poté s ním neustále komunikoval, a když vycítil, že je již klidnější, postavil se a muži pomalu položil ruku na rameno. Ten se rozplakal. V tom okamžiku se již opatrně přiblížili také ostatní kolegové strážníka, muže jistili z druhé strany a všichni společně jej opatrně vtáhli z okna zpět do bytu na postel. Muž nekladl žádný aktivní odpor, byl zcela odevzdaný. Jakmile byl muž v bezpečí svého bytu, dostavil se na místo lékař, který si jej převzal do péče a také policisté.

Jana Urbaníková tisková mluvčí Městská policie Ostrava