Policisté z místního oddělení na Žižkově pracují od poloviny srpna na případu vloupání do dřevěného stánku předzahrádky jednoho z klubů v Koněvově ulici. Bezpečnostní kamery zachytily 12. srpna kolem půl šesté ráno neznámého muže, který vstoupil hlavními vraty do zahrádky klubu. Tam se pak několik minut snažil otevřít dveře do stánku, což se mu ale nepovedlo. Proto si došel pro šroubovák, kterým následně odmontoval desky dřevěného pultu, a tímto se dostal dovnitř. Odtud si přivlastnil několik láhví alkoholu a cigaret různých značek. Muž se pak ještě chvíli rozhlížel a zjišťoval, zda by se mu ze stánku ještě něco nehodilo. Přitom se však opakovaně podíval do kamery, kde doslova vystavil svůj obličej a policistům tak poskytl svou podobu. Poté ze stánku odešel po cyklistické stezce neznámo kam.

Žižkovští policisté mají však zaevidovaný obdobný případ vloupání do stejného stánku, kterého se podle kamerových záznamů dopustil tentýž muž už na začátku července. Majitel klubu vyčíslil škodu na odcizených věcech a poškozeném zařízení na téměř jedenáct tisíc korun. V obou případech si muž zachycený na kamerách počínal velice amatérsky, až komicky, a před prvním vloupáním se stihl dokonce posilnit nezjištěnou tekutinou. Za trestný čin krádeže hrozí podezřelému v případě dopadení a odsouzení až dvouleté vězení.

K popisu: Hledaný muž je ve věku mezi třiceti až pětatřiceti lety, vysoký 180 centimetrů, mohutné postavy. Má světlou pleť, krátké vlnité vlasy a krátce střižený plnovous hnědé barvy. Oblečený byl do trička s krátkým rukávem tmavé barvy, vesty světlé barvy a světlých kalhot. Na nohou měl sportovní obuv modré barvy s bílou podrážkou a přes rameno pánskou tašku černé barvy. V ruce držel černý pytel, do kterého si ukládal odcizené láhve s alkoholem a cigarety.

Policisté touto cestou žádají veřejnost o pomoc při ztotožnění hledaného muže. Jakékoliv informace vedoucí k jeho vypátrání přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, nebo kterékoliv policejní stanici.

prap. Bc. Iveta Martínková tisková mluvčí PČR FOTO: PČR