Policisté z Horních Počernic pracují od 27. května na případu krádeže kožené tašky ze zaparkovaného vozu Mercedes – Benz před obchodním domem na Chlumecké ulici. Majitel nechal kolem půl druhé odpoledne svoji koženou tašku na sedadle spolujezdce, auto neuzamkl a překládal zboží. Krátce po druhé hodině ovšem zjistil, že jeho pánská taška s doklady, razítky, platební kartou a 37 tisíci už na svém místě není.

Policisté během prošetřování případu pak zjistili, že neznámý muž se minutu před čtrnáctou hodinou snažil z bankomatu v Poděbradské ulici vybrat prostřednictvím odcizené platební karty 15 tisíc korun, zadal ovšem špatný PIN kód a z místa odešel s nepořízenou. V souvislosti s tímto případem policisté pátrají po muži zaznamenaného kamerovým systémem u bankomatu, kterého podezřívají ze spáchání trestného činu krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. Za tyto skutky mu pak v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouleté vězení.

K popisu hledaného: Muž je ve věku kolem třiceti let, štíhlé postavy a má krátce střižené vlasy. Oblečený byl do bílého trička s krátkým rukávem a výstřihem do V, na hlavě pak měl černou čepici s kšiltem a žlutým znakem na zátylku. Na očích měl sluneční brýle s tmavými skly.

Jakékoliv informace k hledanému muži, jeho totožnosti, pohybu a pobytu, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

por. Bc. Jana Rösslerová tisková mluvčí PČR FOTO: PČR