Padesátisedmiletému muži bylo sděleno obvinění ze spáchání trestného činu krádež, za který mu v tomto případě, kdy výše způsobené škody činí 171.000,- Kč, hrozí trest odnětí svobody v délce až pět let.

Kriminalisté zjistili, že muž jezdil vždy ve stříbrném vozidle Škoda Superb, na kterém střídal celkem osm registračních značek. Tyto registrační značky byly nahlášeny jako odcizené nebo ztracené. Pohonné hmoty tankoval nejen do palivové nádrže vozidla, ale také do kanystrů, které vozil v zavazadlovém prostoru. Jelikož se jedná o muže cizí státní příslušnosti, který z Německa dojížděl pravidelně za svou rodinou do Ostravy, byly terčem páchání jeho trestné činnosti benzinové čerpací stanice právě na výše uvedené trase, převážně na úseku dálnic. V místech, kde byly stanice opatřeny závorou, pachatel po natankování buď z místa vycouval, nebo vyčkal za před ním jedoucím vozidlem a v okamžiku zvednuté závory využil průjezdu v jeho těsném závěsu.

Kriminalisté předpokládají, že devadesát není v případě tohoto pachatele číslo konečné, protože někteří poškození tuto věc policii neoznámili, nebo neměli k dispozici kamerový záznam, který by vedl k jeho následné identifikaci.

Muž je v současné době stíhán na svobodě a policistům se podařilo zjistit, že již nejezdí s výše uvedeným vozidlem, ale užívá ke svým cestám vozidlo také Škoda Superb, ale barvy hnědé metalické.

nprap. Marcela Pučelíková tisková mluvčí PČR