V úterý kolem půl páté ráno akce přinesla první ovoce. V Plzni na silnici č. 1/27 ve směru na obec Třemošná bylo zastaveno a kontrolováno vozidlo tovární značky Škoda Octavia, plzeňské registrační značky, které řídil 38letý muž z Plzně. Během silniční kontroly bylo zjištěno, že muž předmětné vozidlo odcizil v blíže nezjištěné době od půl šesté večer předchozího dne a následujícího dne nad ránem chtěl s vozem odjet z města pryč. Pachatel vozidlo odcizil v Plzni, městské části Vinice, kde bylo majitelem zaparkováno.

Za pomoci násilí vnikl do vozu, zde poškodil spínací skříňku, vůz nastartoval a z místa odjel. Auto měl v úmyslu dopravit do místa svého bydliště a zde jej prodat na náhradní díly. Pachatel se pod tíhou důkazů ke skutku přiznal. Při provádění dalších úkonů bylo mimo jiné zjištěno, že na muže byl pro majetkovou trestnou činnost vydán Evropský zatýkací rozkaz. Nejen plzeňští policisté nyní prověřují, zda se nedopustil i dalších krádeží osobních motorových vozidel téže i jiných výrobních značek.

Za krádež předmětného vozu, který byl ohodnocen na částku 175 tisíc korun, mu nyní hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až pět let.

por. Ing. Hana Štefflová tisková mluvčí PČR