Preventivně informační skupina připravila rozsáhlý projekt prevence kriminality zaměřený na všechny občany města Unhoště. Spolurealizátoři tohoto projektu je skupina případových analýz služby kriminální policie a vyšetřování ÚO Kladno, Obvodní oddělení Unhošť, Městská policie Unhošť a koordinátor středočeského střediska BESIP.

Úkolem tohoto projektu je eliminovat velkou část trestné činnosti na vytipovaných místech dané lokality. Jedná se především o směřování hlídek obou policií do ulic s největším nápadem především majetkových trestných činů. Společně s policisty a strážníky vyrážejí do terénu i pracovnice preventivně informační skupiny, které občany upozorňují na případná rizika, která je mohou na území města Unhoště potkat a živě s lidmi diskutují o bezpečnostní situaci. V loňském roce jsme směřovali pozornost na seniory, pro které byly připraveny besedy v Domově důchodců a v Klubu unhošťských seniorů. V rámci projektu pracujeme samozřejmě i s dětmi a mládeží. Na podzim proběhl „Den integrovaného systému“.

V minulém týdnu jsme navázali na práci s dětmi a právě pro tuto skupinu jsme připravili preventivní akci na obvodním oddělení Policie České republiky. Děti z Mateřské školy v Unhošti navštívily policejní útvar. Tam se seznámily s činností policie, byla jim představena výstroj a výzbroj policistů. Od policistky preventivně informační skupiny obdrželi všichni žáci, kteří navštívili policejní služebnu, rady jak se chovat v rizikových situacích a následně byli obdarováni omalovánkami s policejní tématikou.

nprap. Michaela Nováková tisková mluvčí PČR FOTO: PČR