Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Scéna jak z akčního filmu: Řidič na Příbramsku rychlostí 180 km/h ujížděl policii, honili ho pak i po svých

Aktualizováno -
12. ledna 2024
14:36
Autor: pma - 
12. ledna 2024
13:18

Policie ve Středočeském kraji má za sebou zběsilou honičku. 10. ledna dopoledne se policisté v Berouně snažili zkontrolovat posádku vozu BMW. Řidič ale před strážci zákona začal ujíždět. Šofér se řítil okolím rychlostí až 180 km/h a nereagoval na výzvy k zastavení. Policie tak byla nucena použít zastavovací pás. Ani to ale nepomohlo, řidič po defektu pneumatik vyskočil z auta a utíkal do lesa. 

Ve středu chtěli berounští policisté z oddělení hlídkové služby zastavit ke standardní kontrole posádku osobního vozidla BMW. Když se ale na policejním voze rozsvítili majáky s výzvou k zastavení, šofér začal ujíždět. 

„Pronásledování začalo v Berouně a pokračovalo na Příbramsko přes Králův Dvůr, Zdice, Libomyšl, Lochovice, Rejkovice, Jince a Čenkov, přičemž tímto úsekem ujížděl rychlostí až 180 km/hod,“ popsala tisková policejní mluvčí Michaela Richterová. 

Video  Policisté pronásledovali řidiče, který se řítil až 180kilometrovou rychlostí. (10.1.2024)  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Bavorák pronásledovalo do pár chvil několik dalších policejních hlídek. Jelikož řidič vozu nehodlal zastavit, musela policie vymyslet jinou strategii. Hlídka příbramských policistů požádala nákladní auto, aby ujíždějícímu vozu vytvořilo zátaras. 

„Policisté následně připravili zastavovací pás, přes který pronásledovaná posádka projela. Vlivem defektu na pneumatikách pak řidič vozidlo odstavil v obci Hluboš u lesa, kam se dal se spolujezdcem na útěk,“ popsala další vývoj události mluvčí. 

Policisté sice zadrželi spolujezdce, řidič byl však stále na útěku. „Pátrací akce po podezřelém se zúčastnili policisté, psovod se služebním psem i vrtulník, přičemž se ho hlídce podařilo najít během chvíle v rozpadlém objektu. Tam byl za použití donucovacích prostředků zadržen. Nakonec byli oba muži předáni do rukou kriminalistů,“ doplnila Richterová. 

Orientační test na drogy měl řidič pozitivní na amfetamin/metamfetamin. Kromě toho policie zjistila, že má muž až do konce toho roku zákaz řízení. Celý případ teď mají v rukou středočeští kriminalisté. 

Uživatel_5814589 ( 14. března 2024 21:01 )

tady to vidíte opět blbecek v BMW a ne nebezpečný senior

Gemino Gemello ( 12. ledna 2024 16:22 )

Určitě zase nějaký senior, které je třeba neustále prudit a nejlépe jim už v 60 vzít řidičák

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání