Podezřelého auta si policisté všimli v neděli kolem jedenácté večer na Rohanském nábřeží – vůz byl totiž toho dne dopoledne majiteli ukraden! Snažili se ho proto zastavit a řidiče zkontrolovat, s tím ovšem muž za volantem nesouhlasil. Místo, aby zastavil, začal policistům ujíždět. „Pronásledovalo ho několik policejních vozidel. Jedna z hlídek se pokusila mu zatarasit cestu, aby nemohl pokračovat dál a neohrožoval účastníky silničního provozu a osoby na chodnících,“ popsal počínání policistů jejich mluvčí Jan Rybanský.

Video
Video se připravuje ...

Muž při honičce prorazil policejní zátaras (17. prosince 2023) Blesk.cz - Václav Burian

Ale ani toho se muž nezalekl – bez skrupulí do policejních aut, která mu stála v cestě, narazil! Pak sejmul ještě jedno další policejní auto. „Řidič se dal následně na útěk, hlídkou byl ale zadržen. Dechová zkouška u něj byla negativní, měl ale pozitivní test na drogy,“ uvedl Rybanský s tím, že muž má navíc vysloven zákaz řízení.

Při nehodě, kterou muž způsobil, se zranila jedna ze zasahujících policistek. Událost policisté prověřují prozatím pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Fotogalerie
25 fotografií