Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka PČR, která zjistila, že se u jedné z místních garáží nacházejí 4 osoby, které jsou zraněny a při poskytování první pomoci byly na místo přivolány další složky Integrovaného záchranného systému.

V průběhu šetření bylo zjištěno, že skupinka 4 společně známých osob manipulovala před nebo v otevřené garáži s dosud blíže nezjištěným výbušným předmětem, přičemž došlo k iniciaci a kovové fragmenty (části) se rozlétly do okolí. Došlo k zasažení všech 4 přítomných osob, kdy čtyřiatřicetiletý muž z Vítkova svým zraněním na místě podlehl a další 3 osoby (šestatřicetiletý muž, sedmadvacetiletý muž a šestadvacetiletá žena, všichni z Vítkova) byly následně transportováni s těžkými zraněními do ostravské nemocnice.

Celá tragická událost je šetřena jako zločin „Obecné ohrožení z nedbalosti“, kdy se prověřuje, kdo s výbušným předmětem manipuloval a proč. Dosavadním šetřením bylo zjištěno, že tento předmět měl být nalezen ve výcvikovém vojenském středisku Libavá na Olomoucku a vše je prošetřováno ze strany opavských policistů a kriminalistů a policejních pyrotechniků PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku.

René Černohorský tiskový mluvčí PČR