Krást začal začátkem února, kdy se po roztržení fólie, kterou bylo zabezpečeno v minulosti rozbité okénko, vloupal do zaparkované dodávky, ze které si odnesl elektrické ruční nářadí. O několik dní později se vypravil do Dubí, kde se vloupal do vozidla, ze kterého odcizil koženou aktovku s dokumenty.

Potom už kradl jenom v Teplicích a na rozdíl od jiných zlodějů se vloupání nedopouštěl jen pod rouškou tmy, ale i během dne. Další tři auta vykradl za denního světla, majitelé v těchto případech přišli o navigaci, autorádio, oblečení, kufřík s kosmetikou, nebo mobilní telefon.

Začátkem března se vrátil ke krádežím v průběhu noci, kdy je přece jen menší pravděpodobnost, že zloděje někdo uvidí a identifikuje. Nerozlišoval ani mezi značkami aut, vykrádal jakákoliv vozidla, ve kterých uviděl něco cenného. Poškození, kteří si zřejmě neuvědomili, že auto není trezor a nechávali ve vozidlech mnohdy i velice drahé věci tak kromě rádií a navigací přišli i o fotoaparáty, oblečení, peněženky s doklady, firemní písemnosti, nebo sportovní oděvy. Celkovou škodu na odcizených věcech vyčíslili poškození na více jak 52 tisíc korun, dalších téměř 36 tisíc budou stát opravy poškozených vozidel.

Policisté z obvodního oddělení v Teplicích nakonec díky pečlivé práci a dobré osobní znalosti zjistili totožnost zloděje, který měl „vloupačky“ v jejich rajónu na svědomí.

V minulosti několikrát trestně stíhaný muž byl obviněn z přečinů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, policisté zároveň podali podnět k jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení se může vrátit zpátky za mříže až na pět let.

nprap. Bc. Daniel Vítek tiskový mluvčí PČR