V 00:49 hodin byl vyhlášen druhý a následně třetí stupeň požárního poplachu. Hasičům se z požárem zasaženého objektu podařilo vynést dvě propan – butanové láhve. Následně bylo velitel zásahu hlášeno zborcení střešní konstrukce objektu. Plameny se mimo části interiéru šíří vlivem větru i po střešních konstrukcích.

Na místě události zasahuje dvanáct jednotek hasičů Zlínského a Moravskoslezské­ho kraje.

02:15 hodin Na likvidaci požáru je nasazeno 16 cisternových automobilů, vysokozdvižná plošina AP 27 a automobilní žebřík AZ 30. Na místě události jsou přítomni také velící a řídící důstojníci profesionálních jednotek HZS Zlínského kraje.

02:50 hodin V 02:47 hodin se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu. Velitelem zásahu byla ohlášena jeho lokalizace.

03:15 hodin Na místě požáru zasahuje více jak 70 hasičů. Z důvodu zvýšeného nasazení jednotek byly na stanice povolány zálohy. Podle zjištění se v objektu nenacházely žádné osoby. Doposud nebylo hlášeno ani žádné zranění zasahujících hasičů.

04:50 hodin Od 04:30 hodin byla na základě rozhodnutí velitele zásahu postupně odesílána část zasahujících jednotek zpět na své stanice.

06:55 hodin Na místě události zůstávají hasiči pěti jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů, kteří pokračují v rozebírání konstrukcí a dohašování jednotlivých ložisek hoření.

Nasazené jednotky: Zlínský kraj: Valašské Meziříčí 2× CAS, AZ 30 Zlín VEA Rožnov pod Radhoštěm 2×CAS, AP 27 Horní Bečva CAS Hutisko – Solanec CAS Prostřední Bečva CAS Zubří CAS Valašská Bystřice 2×CAS Zašová CAS Karolinka 2×CAS Velké Karlovice CAS

Moravskoslezský kraj Frenštát pod Radhoštěm CAS Trojanovice CAS

por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje FOTO: HZS ZLK