Ke zjištění jeho totožnosti vedla skutečně poctivá práce policistů, kteří se na objasnění případu podíleli. Vše začalo při ohledání místa činu, kde policisté nalezli stopy obuvi, které nafotili a později fotky ukázali hlídce, která po nich nastoupila noční směnu. Během výkonu služby si kolegové všimli v čerstvě napadaném sněhu otisků podrážek, které byly podobné stopám zajištěným na zahradě, odkud disky předešlé noci zmizely. Policisté proto stopu sledovali až do vedlejší obce, kde končila u jednoho z domů a hned pojali podezření, že by mohl mít krádež na svědomí někdo z obyvatel, kteří jsou „známými firmami“.

Na tuto oblast se proto zaměřili a o nějakou dobu později u domu kontrolovali dodávku, ve které byla podezřelá osádka, odcizená kola ale v autě nenašli. Pátrání ale nevzdali a o dvě hodiny později uviděli v Maršově další podezřelé stopy, které vzorkem odpovídaly obuvi mužů z dodávky. Stopy proto sledovali až ke garážím, kde našli několik čtverečních metrů sešlapaného sněhu. Zkušené kolegy napadlo, že pachatel zde mohl odcizené disky ukrýt a osádka dodávky je zřejmě hledala. Pozorně tedy propátrali okolí a u jednoho stromu skutečně našli větvemi zaházená kola, která značkou, rozměrem i vzhledem odpovídala těm odcizeným. Nález proto zajistili a převezli na služebnu. Následnými výslechy všech osob, které v případu figurovaly, se dopátrali i totožnosti muže, který kola ze zahrady odcizil. Při výslechu se ke krádeži přiznal a vyslechl si podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

To ale několikrát trestaného recidivistu neodradilo od páchání další majetkové trestné činnosti. Začátkem tohoto týdne se dopustil další krádeže. V Krupce vnikl na soukromý pozemek a následně do kůlny, ze které si odnesl prodlužovací a svářecí kabely, mosazné hořáky a další nářadí za necelých pět tisíc korun.

Když ho policisté „navštívili“ doma, ani nezapíral a ke krádeži se přiznal, strážcům zákona vydal i část odcizených věcí. Opět tak skončil na obvodním oddělení, kde si převzal další sdělení podezření ze stejných přečinů. Vzhledem k jeho trestní minulosti mu může soudce uložit až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Daniel Vítek tiskový mluvčí PČR