ONLINE CHAT
Dobrý den, nemám žádný dotaz, jen bych chtěla poděkovat panu doktorovi za precizní operaci nosu, kterou mi prováděl v červnu. Bezprostředně po sundání sádry jsem měla oteklinky a myslela si, že mi to tak zůstane, teď jsem 3 měsíce po operaci a jsem více než spokojená:) Jste nejlepší chirurg a skvělý člověk, děkuji..:)(Hodnà Holčička)
Foto
Tak to mám radost. děkuji.
Kdy by mi hradila liposukci zdravotni pojistovna?(ivana)
Foto
Asi při nějaké extrémnější vrozené vadě, kdy by Vám napříkad tukové nadbytky v určité oblasti omezovaly pohyb....
Dobrý den, dá se něco chirurgicky dělat s tzv. vnitřním tukem v břiše? Ať dělám co dělám, zhubnu sice, ale pneumatika v pase je pořád. Děkuji za odpověď(Blanka Kaniová)
Foto
Musel bych Vás vidět. "Vnitřní tuk" v břiše mívají většinou muži. Je to složité řešit. V některých zemích se provádí resekce předstěry z kosmetických důvodů. je to ale zásah do dutiny břišní, s riziky....
Dobrý den,pane doktore, asi před 20 lety jsem byla na operaci víček, horních i spodních a mám takový pocit, že u těch spodních bych to měla zopakovat. Dají se víčka znovu operovat? Blíží se mi šedesátka... Děkuji(Irma Zaorálková)
Foto
Určitě je možné operaci opakovat.
Dobrý den pane doktore.Je mi 59.roků,obličej mám skoro bez vrásek,ale povolila spodní část obličeje a pod bradou krk.Je možná operace,ale ne celého obličeje. (Božena)
Foto
No musel bych Vás vidět. Jestli je ale volná kůže v dolní části obličeje a na krku, tak by asi facelifting byl nejlepší řešení.
dobrý den, kolik stojí modelace a zmenšení prsou? Děkuji za odpověď(Nikča)
Foto
Modelace kolem 47tisíc a zmenšení kolem 50 tisíc kč.
Slyšela jsem, že lze vysát tuk třeba ze stehen nebo hýždí a přesunout na prsa. Je to pravda?(Radka)
Foto
Je to možné. Má to ale svá úskalí. Musí být kde brát, tuk se po operaci částečně vstřebá, nedá se udělat tak velký objem jako třeba implantáty.... Operace se většinou musí opakovat. U někoho ale operace vhodná je.
Dobrý den, je pravda, že chirurgické zvětšení prsou je lepší až po porodu?(Jana)
Foto
Tak může to být lepší, zvlášt jestli plánujete rodinu během jednoho nebo dvou let. Většinu žen ale operujeme ještě před porody.
Pane doktore, je mi 26 let a už od puberty mě trápí, že mám každé prso jiné. Dokonce se liší o jednu velikost. Myslíte, že mám šanci nechat si je spravit a že by mi to zaplatila pojišťovna? Já totiž se stydím i svlíct před partnerem, při sexu musím mít zhasnuto.(Sára T.)
Foto
Dříve jsme tyto korekce prováděli na úhradu pojiťovnou. Dnes je to trochu obtížnější. Záleží jaký typ výkonu na jednom nebo obou prsou by se prováděl. Musel by to asi schválit revizní lékař.
Dobré dopoledne, jsou plastické operace omezené věkem? Nebo je lze provádět, pokud je člověk zdravý, v jakémkoli věku?(Hana, 68)
Foto
Záleží jaký typ operace a v jaké anestezii by se zákrok prováděl. U některých operací například v lokální anestezii téměř věkové omezení není. Při dobrém zdravotním stavu samozřejmě.
Chtěla bych manžela potěšit novými prsi, kolik stojí zvětšení? Lucie Svobodová(L.S)
Foto
Záleží na typu implantátů. S kulatými nejlepšími implantáty to je cena něco mále přes 70 tisíc kč se vším všudy. S anatomickými je to více.
Dobrý den, jakou nejkurióznější plastickou operaci jste kdy prováděl?(K. Janda, 56)
Foto
Těžko říct. Vyndaval jsem napříkad prsní implantáty staršímu muži, transvestitovi, sympaťákovi s rodinou, kterému už prsa vadila, že nemohl sundat tričko, když šel na ryby.... Implantoval jsme extrémně velké implantáty do prsů... Vždy ale to musí být tak, aby operace dopadla úspěšně, bezpečně, pacient se dobře zahojil a byl spokojen. Jsem rád, když mohu být spokojen s výsledkem i já a nemusím provádět něco, co se mi úplně nelíbí. Vždy se ale snažím vyhovět hlavně klientovi v rámci možností a bezpečnosti.
Koliks tojí změnšení prsou? Mám asy 6ky a chtěla bych 2ky, vážím 85 kil a měřím 164 cm(Michala Nová)
Foto
Kolem 50 tisíc kč.
Mam jednu bradavku nízko a druhou pritozene, je mozné si u vas nechat přišít nebo spíš přešít jeden dvorec s bradavkou? hrozne moc me to trapi. kolik by to stalo? Děkuji(Iva Dvořáková)
Foto
Je to možné. Záleží jak prsa vypadají. Jestli není celkově jedno prso povadlejší, s větší kůží... Někdy skutečně stačí jen mírně posunout dvorec. Cena se odvíjí dle typu zákroku.
Myslíte si, ze je reálné provést operaci, kdy se ochrnutému muži lékař v Americe pokusí příšít "funkční" tělo dárce? Vím, že nejde o plastiku, ale spíš transplantaci, ale rikal jsem si ze byste mohl vedet, nebo mit nazor na to, zda je vůbec takový zákrok možný. Přijde mi to totiž naprosto neuvěřitelné, anebo jde o "plastiku" budoucbnosti? nelíbí se mi vše od krku dolů,. tak si prostě nechám přišít nové tělo?!! Mám od 18 kardiostimulátor, tak bych asi o takové "plastice" přemýšlel :)(kardiak Martin)
Foto
To zatím současná medicína určitě neumožňuje.
Zhubnul jsem ze 160 kg na 105. Nyní mi všude visí kůže, ale tu si prý musím nechat odstranit na vlastní náklady. Je to tak? (Robert)
Foto
Mělo by to tak být. Některé záležitosti, kdy Vám kůže způsobuje i zdravotní obtíže, by mohlo být možné operovat i na úhradu zdravotní pojišťovnou.
Dobry den p.doktor.Moja dcera bola pred 14r.na operacii vpadnutej bradavky v Bratislave.Dnes ma 33r. a ma komplexy z toho jake to ma nepekne.Da sa to este napravit? Dakujem Holosova.(AlenaHolosova,matka,ktora lub)
Foto
Záleží jak to vypadá. Jaké má jizvy.... Musel bych jí videt. Primární operace je většinou velmi jednoduchá, oprava už může být složitější.
Zdravím pane doktore, dříve byly zákroky estetické medicíny záležitostí hlavně žen. Doba jde dopředu a nyní chodí i muži. Je to opravdu tak, že je stále větší zájem ze strany mužů? Můžete to nějak vyjádřit procentuálně a sdělit, jaké zákroky muži podstupují nejčastěji?(Belmondo)
Foto
Určitě, stále častěji k nám přichází i muži. Může to být třeba 10% klientů. Přichází na plastiky očních víček, obličeje, nosu, operace gynekomastie, liposukce, a další.
Dobrý den pane doktore,, Ráda bych se Vás zeptala na operaci uší. Syn se narodil s oboustranou microtií atresií. Jelikož už je mu 7 let, mám pocit, že začíná být čas njít plastického chirurga a rozhodnout se pro možnost operace. Mame možnost z chrupavky žeber, ale mě se zdá být lepší metoda Medpor. Můžu se zeptat co si o této metodě myslíte a zda- li znáte nějakého specialistu v Čechách nebo v Evropě na Medpor operaci uší? Děkuji. Zdenka.(Zdenka)
Foto
Obě metody mají své výhody a nevýhody. Je to na delší povídání při osobní konzultaci. Těchto operací se neprovádí moc a obvykle se na to někdo specializuje. V čechách tyto operace nejčastěji provádí pan docent Tvrdek v nemocnici Na Vinohradech v Praze.
Je mi 31 let a horní víčka mám hodně přepadlá. Začínají mi vadit i při koukání. Poradíte, jaký potřebuji nejlépe doporučení, aby mi to pojišťovna uhradila? (Zmrzlinka)
Foto
Pojišťovna tuto operaci hradí většinou u starých lidí, když už kůže omezuje zorné pole a provádí to většinou oční lékaři.
Dobrý den pane doktore,mám hrozný pytle pod očima.Dost mi to vadí.Dá se to nějak odstranit?Není jiná cesta-než operace?Děkuji (Josef Praha 10)
Foto
Musel bych Vás vidět, ale většinou je nutná operace. Provádí se odstranění zvětšených tukových váčků a nadbytečné kůže.
Dobrý den, mám zájem o plastiku břicha a zaujala mne informace, že bych mohla požádat o příspěvek svojí pojišťovnu. Zajímá mne tedy, jak mám postupovat, zda se musím k Vám objednat na konzultaci? Je mi 55 let a doposud jsem právě řešila finanční stránku. Děkuji za odpověď.(Věra)
Foto
Určitě musíte přijít na konzultaci. Operace břicha na úhradu pojištovnou se provádí většinou při vadách s rozestupem břišních svalů po porodu nebo při jiných zdravotních komplikacích.
Pane Kmente kvuli nosu se mi deti posmivali uz na Zš. Mam ho krivy a velky, na konci bambuli. Nasetreno na operaci mam ale bojim se aby vysledek nebyl jeste horsi :( Existuji i u operaci nejaka pravidla na reklamaci, nebo reoperaci? Mam strach, ze nebudu spokojena...(Líba)
Foto
Operace nosu je poměrně delikátní a měl by ji provádět zkušený chirurg, který nosy operuje často. Pak se myslím bát nemusíte. Před operací si vždy s pacientem probereme, co by se na nose provedlo a jak by nos asi vypadal. Samozřejmě v případě potřebné korekce provádíme operaci zdarma. Je to ale vyjímečné.
Zdravím pane doktore, jsem jižní MOravy a už víc jak 6 měsíců čekám na volný termín, aby mi na plastice udělali nové prso. Jsem po rakovině. Jsou i u vás v Praze tak dlouhé čekací doby? A proč si nemůžu připlatit za kvalitnější implantát? Pojišťovna prý hradí jen určitý druh. Pamatuju se na tu aféru kolem implantátů pro onkologické pacientky a nechci tak dopadnout.A ještě jeden dotaz - jsou tedy pro nás po rakovině implantáty teď kvalitnější? (Natálie Komínková)
Foto
Ta aféra byl podvod, lidské selhání, a týkala se i pacientů s kosmetickými operacemi. Implantáty musíte dostat jen ty, které má nasmlouvané pojištovna, ale kvalitní jsou. Myslím se už něco podobného nemůže opakovat. Bohužel čekací doby jsou poměrně dlouhé. Snažíme se je ale v nemocnici Na Bulovce zkracovat. Operace je nákladná a proto se jich může provést jen omezený počet za měsíc.
Lze si nechat v Čr prodloužit penis? Četl jsem, ze to v zahraničí je možné?!!(Vašek 21 let)
Foto
Je to možné. My to ale neprovádíme.
Dobrý den, jsem půl roku po odnětí prsu kvůli rakovině. A nyní bych chtěla jít na rekonstrukci. Mohu jít na pracoviště, které si sama vyberu? Nebo mi to určí pojišťovna? (Uršula)
Foto
Můžete si vybrat pracoviště.
Dobrý den pane doktore. Od mala mne trápí odstáté uši, porad kvuli tomu nosím rozpuštěné vlasy. Chci se zeptat, kdybych sla na prisití, kolik takovy zakrok stoji a musim pak byt doma? Je to viditelne, jsou otreba obvazy? Nechci, aby si toho v práci někdo vsiml. Děkuji Za odpověd, Miloslava(Miloslava)
Foto
Cenu z hlavy úplně nevím, ale je to myslím kolem 17 tisíc. Zákrok se provádí v lokální anestezii ambulantně a je dobré nosit první 2 týdny obvaz nebo elastickou čelenku.
Děláte na klinice zvětsovani pozadi? Da se tam "vehnat" tuk z bricha a boků?(Evca)
Foto
Děláme, ale v našich podmínkách to není úplně běžné. Je možné použít přenos vlastního tuku, jak píšete :-)
Libi se mi trend plnych rtu, ale bojim se jehel. Jak moc boli vyplne rtu?(Kiki)
Foto
Výplně rtů lze provést v umrtvení lokálním mastičkou, ale ještě lépe ve svodné anestezii lokálním anestetikem. Pak to nebolí vůbec. Je možné provést i chirurgické zvětšení rtů, které je trvalé.
Pane doktore, když už dámám zvětšujete prsa, děláte u vás na klinice zvětšení penisu? A pokud ano, jakým způsobem a za kolik?(Jaromír)
Foto
Zvětšování penisu neprovádíme. Operace je riziková a nemusí být úplně úspěšná.
Dobrý den, hodně jsem zhubla a prsa ztratila pevnost, a jsou povisla. Neni mi ani 30 let, do dvou let bych chtela rodinu. kdy je lepsi jit na augmentaci -pred nebo po detech? A jak se koji s implantaty?(Andrea 25)
Foto
Kojit s implantáty lze obvykle bez obtíží. Jestli zvažujete rodinu do dvou let, doporučil bych operaci až po porodu. Jestli jsou prsa povadlá, bude možná potřeba spíše modelace prsů, případně modelace s implantáty.
Dobrý den, pane doktore, jak dlouho po plastice víček budu mít zavázané oči? Děkuji.(Helena, 39)
Foto
Vůbec nebudete. Měla by jste jen tenké náplasti na jizvičkách. Přikládáte jen studené obklady první den, dny, ale obvykle jen v leže a není potřeba obvaz.
Dobrý den, opravdu v některých případech proplácí plastické operace pojišťovna? O jaké zákroky se jedná? (Naďa 25)
Foto
Určitě. V indikovaných případech a většinou po schválení operace revizním lékařem pojišťovny. Mohout to být operace velkých těžkých prsů, když se pacientky kvůli tomu léčí s páteří, operace břicha s funkčním postižením břišních svalů, operace uší do 10 let věku, operace nosu po těžkých úrazech nebo vrozených vad, když mají pacienti problémy s dýcháním....
Pane doktore,mám 77 let a oční víčka mám dost "vytahané",byla by možná operace s proplacením pojišťovny.Děkuji Míková(Hana Míková)
Foto
Operaci očních víček na úhradu pojištovnou provádí většinou oční lékaři, kteří i operaci mohou ze zdravotních důvodů indikovat.
Jak náročná z hlediska rekonvalescence je liposukce břicha? A je vhodná i po čtyřicítce? Díky(Markéta)
Foto
Po čtyřicítce v pohodě. Záleží ale jaká je kvalita kůže a jaký je celkový nález na břiše, jestli je liposukce vůbec vhodná.... Rekonvalescence příliš náročná není, ale určité bolesti první den mohou být, je nutné nosit elastické prádlo 4-6 týdnů....
Mám nárok na plastickou operaci břicha po císařském řezu? Nad jizvou se vytvořila kožní řasa, sama jizva je ale v pořádku.(Alena)
Foto
Velmi často upravuji jizvy po císařském řezu a nebo i různé deformity a kožní nadbytky.
Ahoj :) Zajimam se o zvetseni licnich kosti :) Bylo by mozne pomoci zakroku udelat licni kosti napr. jako mnela Brigitte Bardot :)(Alena)
Foto
Dobrý den, je to možné bud injekčními výplněmi, což je nejjednodušší a nejméně invazivní, a nebo za pomoci implantátů z různých materiálů.