Dobrý den, přes léto se střídáme a zveme se na různé grilovací party. jenže mě už po čase grilované maso už leze krkem, pořád stejná marináda, stejné maso (krkovice, špízy, kuřecí prsa). Máte nějaký originální recept/typ/jak maso na gril připravit? A které je nejvhodnější? (Daniela, Praha )
Dobrý den, základem je než maso dáte na grill nechat maso odpočinout alespoň hodinu před grilování při pokojové teplotě. Zkusit můžete maso jen opepřit a dát na rozpálený grill, důležitá fáze je však samotná tepelná úprava, nutno myslet, že kuřecí maso potřebuje nižší teplotu a delší dobu úpravy a to z důvodu nemocí, které zničí dostečná tepelná úprava, u hovězí a vepřového masa je doba grilování na Vás. Maso, které opečeme na grilu, doporučuji před podávání opět odpočinout a potřít ho můžete ochuceným (například bylinkovým olejem),výborný je Bohemia Olej z Grutu. Právě nyní už je i čas pro sůl, doporučuji čertvě namletou! Hezký den, Ivana