"Požár se již podařilo lokalizovat a místo odvětráváme. Na místě jsme záchranářům předali dvě osoby v bezvědomí," potvrdila Blesk.cz mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. "Dvě ženy ve věku 93 a 87 se bohužel už záchranářům oživit nepodařilo," dodala mluvčí pražské záchranky Klára Fikejzová.

Zpěvačka a legenda české opery dům přitom vlastnila společně se svou o šest let mladší sestrou Květoslavou Č. Zda jsou oběťmi požáru právě tyto dvě ženy, zatím ale nebylo oficiálně potvrzeno.

Hořet začalo okolo 06:15. Oheň zasáhl dva pokoje dvoupodlažního domu. Celý objekt byl silně zakouřený. Okna byla bohužel dobře utěsněná, takže požár dlouho doutnal a nehořel plamenem. Ženy bohužel nestačily přivolat pomoc a zplodinami se udusily.

"Kriminalisté na místě zajišťují stopy. Případ vyšetřují jako usmrcení z nedbalosti," řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Na místo byl povolán také Technický ústav požární ochrany na odebrání vzorků z místa požáru.

Ludmila Dvořáková (92) je významná operní sopranistka, držitelka Ceny Thálie za celoživotní dílo. Působila v Národním divadle a ve Vídeňské a Berlínské státní opeře. Spolupracovala i s prestižní newyorskou Metropolitní operou.

Video
Video se připravuje ...

Při požáru vily v ulici Na Ořechovce zemřeli dva lidé David Malík

Fotogalerie
27 fotografií