O tomhle večeru dlouho snila. Žádné slzy a výčitky, jako na posledních velkých akcích, ale totální a nefalšovaná erupce radosti. Hejnová konečně dokázala, že není jen talentovanou dívkou, která sbírala úspěchy v mládežnických kategoriích, ale že je světovou atletkou.

Pro olympijský bronz si pak hrdě mohla dojít v modrých holínkách, módním hitu letošní olympiády a českém výstřelku, který ohromil světovou veřejnost!

Přítel Honza: Opora i největší fanoušek

Jejím největším fanouškem je přitom přítel Honza. O tom, jak těžké bylo rok co rok překonávat nečekanou porážku ve finále šampionátu, ví své i dlouholetý partner české olympioničky.

Ve středu seděl na tribuně olympijského stadionu, pro štěstí držel za ruku trenérku Blažkovou a věřil, že už to vyjde. „Pro člověka, který ji miluje, je těžký vidět, jak je nešťastná. To je strašný,“ řekl Blesku při vzpomínce na mistrovství Evropy v Barceloně a Helsinkách a MS v Tegu, na kterých – ač jako favoritka – vždy Hejnová skončila bez medaile.

Všechny neúspěchy prožívali spolu, a tak není divu, že spolu chtěli být i ve chvíli, kdy konečně přišel i úspěch. A tak zatímco Zuzka mávala s vlajkou fanouškům, Jan sešel z tribuny co nejblíže k ploše.

„Cítil jsem to tak. Vyhrožovali mi, že mě vyhodí nebo zatknou, ale nenechal jsem se odradit a stál jsem dál za tím plůtkem,“ popisoval. A pak už to znáte. Čerstvá olympijská medailistka ho uviděla. „...a skočila na mě. Bylo to nádherný, nezapomenu na to do konce života,“ tvrdí o bronzové extázi, která skončila sexy obětím.

Fotogalerie
10 fotografií