Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dominik Hašek pro Blesk: O Rusech, olympiádě a „vrahovi“ Putinovi

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
14. února 2023
15:00
Autor: Markéta Volfová, pah - 
14. února 2023
14:30

Dominik Hašek za současné situace odmítá přítomnost ruských sportovců na Olympiádě v Paříži. Podle jeho názoru jejich účast na sportovních soutěžích stojí ukrajinské životy a je propagací ruských válečných cílů. V úterním Epicentru hovořil o nutnosti společného evropského řešení a pomoci ruským sportovcům, kteří chtějí ze země odejít a vymezit se vůči Putinovi, v podobě „uprchlického týmu“. Prozradil také, co vyčítá Olympijskému výboru.

Bývalý hokejista a olympijský vítěz Dominik Hašek volá po tom, aby se našly podmínky, za kterých by ruští sportovci mohli na Olympiádě, ale také na jiných sportovních událostech soutěžit. „Podmínky musely být takové, že nedělají reklamu ruské agresi ruské válce, ruským zločinům,“ uvedl Hašek.

 „Když tam jedou jaksi za Rusko a je úplně jedno, jestli mají vlajku nebo nemají vlajku, jestli jim hraje hymna nebo nehraje hymna, tak bohužel ti sportovci, chtě nebo nechtě, i když možná jsou proti válce, možná ji nenávidí, možná nenávidí Putina, možná někteří ho naopak adorují, podporují a jsou rádi, že tam umírají lidi, ale bohužel, ať to jsou ti, či oni, v tuhle chvíli, když tam přijedou, budou reprezentovat Rusko,“ popsal Hašek určitou bezvýchodnost situace ruských sportovců. 

Jejich účast si však vybírá podle jeho názoru příliš vysokou daň: „Zájmem Ruska je válka, zisk druhého území za cenu lidských životů a bohužel za těhle podmínek, se nesmějí ruští sportovci zúčastnit soutěží, protože, když budou soutěžit s námi, budou tady vystupovat, tak to stojí spoustu dalších lidských životů, v tuhle chvíli ukrajinských. Kdo ví, co bude za rok, za dva…známe ruskou politiku, známe jejich cíle.“

Uprchlický tým

Šanci na řešení vidí v pomoci tzv. uprchlickému týmu: „Když opravdu jakýkoliv ruský sportovec bude mít protiputinovské, protiruské názory, pomožme mu, ale samozřejmě pomožme mu, jako když si pomáhali za komunismu.“ Nutné je podle Haška, aby se zapojila celá Evropská Unie „Nestačí jenom prohlásit, že jsou proti Putinovi, tam musí být velice striktní podmínky, za kterých by získali uprchlická víza. (..) A oni by mohli reprezentovat a nejenom na olympiádě, ale v jakékoliv soutěži. My bychom jim samozřejmě museli pomoct, ale ti by byli těmi nejlepšími protiputinovskými ambasadory a bylo by to prostě něco fantastického.“

Honza Prokop ( 9. srpna 2023 10:08 )

1.
bral peníze z Ruska pak je tady propodnikal a teď chce být senátor a pak prezident.

Objevil se z nory stejně jak špion Pavel, ten taky přišel se sloganem Spolu silnější, bylo to o ničem co dělal, jenom mrskal kníreem a teď jde vidět o co mu šlo.

Aby tě rakovina vzala ty hnusáku fašistický.

2.
Ukrajinec střelí Rusa co se vzdává, Ukrajinci hážou dál granáty z dronu na vojáka Ruska, který už leží zraněný.

Takže když se říká co Rusko dělá špatného , tak je potřeba říkat i co Ukrajina dělá špatného.

Fašismus a terorismus . Fuj.

A tahle šp1na nám bude chtít zakazovat jestli smíme nebo nesmíme pracovat v Rusku. Táhni smrade.

modrosvazak ( 15. února 2023 23:11 )

Ty seš stejně jako Hašek též dobrý mimoň, vid'..

modrosvazak ( 15. února 2023 23:09 )

Ty jseš také dobrý náhubkový zákon šmoldo.. ..

modrosvazak ( 15. února 2023 09:06 )

Souhlas, tady asi nic nepomůže, to je jasné. Ale ztrapňovat se umí, to jo.. .

modrosvazak ( 15. února 2023 09:02 )

Máte naprostou pravdu. Pouze hlupáci, jako zde Hašek chtějí dělat ze sportovních olympiád politikum. Stejní hlupáci po Nagánu řvali Hašek na Hrad, naštěstí je z něj jenom neúspěšný podnikatel, nic víc. To jen dokazuje jaký je to machr. Udělá lépe když na sebe nebude moc upozorňovat, jaký je to lůzr.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa