Čtenář, který natočil záběry chvíli po nehodě, popsal, co před i po tragédii viděl. „Kolem nás projel vůz posádky Martina Semeráda. Po chvilce jsme slyšeli obrovskou ránu, a pak nastalo ticho,“ líčil děsivé okamžiky čtenář Martin. Okamžitě běžel s ostatními fanoušky na místo, aby se podíval, jestli není potřeba pomoc. Před ním se zjevil hrůzostrašný obraz. „Viděl jsem totálně zdemolovaný vůz Mitsubishi a jezdce včetně Martina Semeráda, jak se snaží marně oživit navigátora Ceplechu,“ řekl čtenář.

Semerád bezmocně sledoval oživování

Zoufalý pilot Semerád byl kromě zlomené klíční kosti po nehodě v pořádku. Stál tak nad svým kamarádem a kolegou a nevěřil, co se jen před pár okamžiky stalo a že jeho přítel nyní bojuje o život. Po chvíli odstoupil, protože se nemohl na neštěstí dívat.

Posádky přiběhly na pomoc

„Hned ať přiletí vrtulník! Okamžitě ať je tady!“ křičel do telefonu navigátor David Šmeidler, který byl s jezdcem Jaroslavem Orsákem první posádkou, jež přijela na místo neštěstí. „Zranění navigátora se týkalo celého těla. Záchranáři ho vyprošťovali z auta, nohy byly v podstatě venku. Strašné!“ popisoval další navigátor Petr Černohorský děsivé momenty pro deník Sport. Vrtulník byl během chvíle na místě. Bohuslavu Ceplechovi už bohužel nebylo pomoci.

Video
Video se připravuje ...

Tragická nehoda při rallye - smrt pětatřicetiletého navigátora Ceplechy Archiv Blesku

Fotogalerie
6 fotografií

Proč smrt při rallye neřeší policie

Pokud není zraněn nebo usmrcen divák, ale závodník nebo navigátor, jde o závodní incident a policie tuto nehodu nevyšetřuje. „Policie zdokumentuje místo nehody a vyloučí se vnější vlivy, jež mohly nastat a žádný podnět, kvůli kterému by policie musela zahajovat šetření, se nezjistily. Na závodech totiž neplatí běžná pravidla silničního provozu,“ řekl Petr Eliáš, tiskový mluvčí Rallye Bohemia.