Na druhou stranu nepatří mezi nejtenčí a místo přes wifi do čtečky musíte natahovat knížky USB kabelem. Ovšem to nemusí být pro mnohé Čechy překážka v nákupu, zvláště když za tuto čtečku Ereading.cz chce jen 2990 korun a mezi podporované formáty patří PDF, EPUB, PRC, MOBI a další včetně MP3.

Martin Lipert z Ereading.cz se domnívá, že rozšíření e-knih u nás brání jedna základní věc: "V průzkumu ze sedmi set respondentů odpovědělo 74 procent lidí, že nejvhodnější zařízení pro čtení elektronických knih je stolní počítač a notebook! Z toho odvozuji, že tito respondenti v životě nedrželi elektronickou čtečku v ruce," říká. Jistě, protože se k ní neměli jak dostat. Ve stádiu příprav je proto spolupráce portálu s knihkupectvím Neoluxor, v němž by si zákazníci mohli čtečku prohlédnout a vyzkoušet.

Čtečka nijak neomezuje

"Hanlin V3+ je plně kompatibilní s českým prostředím - to je zásadní," zdůrazňuje Lipert. "Umí Adobe DRM, umí české fonty, dvacet dva formátů včetně MP3, což je naprosto ojedinělé. Člověk, který si ji koupí, nebude nijak omezen na konkurenčních severech. S výjimkou těch, které se samy zapouzdřily do vlastního systému," dodává s narážkou na konkurenční projekt Ebux.cz, který prodává e-knihy v rámci vlastní softwarové čtečky eBux Wooky.

"To,co je na naší čtečce nejzásadnější, je cena 2990 korun včetně DPH. A k tomu navíc kredit 200 korun na nákup elektronických knih u nás. Takže se poprvé dostáváme do kontaktu se čtečkou, která plně podporuje české prostředí, má perfektní displej, který laik nerozezná od Kindle 3. Rozhodně není stejně kvalitní jak Kindle - Kindle 3 je jedna z top čteček na světě. Ale tohle je naprosto perfektní čtečka v poměru cena a výkon," uzavírá Lipert.

Více o čtečkách a technologiích, které hýbou světem hledejte ZDE!