Co to pro uživatele znamená? Vzhled prohlížeče je samozřejmě o vkusu. Někomu se nové uspořádání ikon líbit nemusí, stejně tak posunutí záložek nad vyhledávací řádek. Všechno se dá změnit. Výrobce mluví o vtipném přirovnání k pizze. Každý si na ní také dá rád ingredience dle své chutí. To samé uspokojuje i Firefox.

Zajímavá je i práce s panely, neboli záložkami internetových stránek. Také pracujete s desítkami panelů najednou? Je to zmatek, že? Firefox 4 umožňuje skládání panelů do panoramatických oken. Stačí stisknout ctr+shift+E nebo meníčko vedle lišty panelů a obrazovka se vám přepne do panoramatického režimu. Zde tahem myši jednotlivé stránky přesouváte do do skupin.

Pokud máte otevřeno několik panelů najednou a do adresového řádku napíšete adresu již otevřené stránky, doporučí vám prohlížeč přejít na tento již otevřený panel.

Načítání stránek rychlé jako blesk

Hlavní předností je vyšší výkon. Díky takzvané hardwarové akceleraci, kdy zobrazení stránky nemá na starosti pouze procesor, ale pomáhá grafická karta. Otevření i složité stránky s mnoha grafickými aplikacemi, flashi a pod. trvá zlomek vteřiny. Rozdíl je opravdu znát. Dle testů je Firefox 4 až šestkrát rychlejší než verze 3.6. Přichází navíc podpora 3D zobrazování přímo v prohlížeči. Díky tomu se otevřou dveře pro složitější webové aplikace a hry.