Nejviditelnější novinka je na dveřích. Ty mají svítící pásky. Jakmile řidič dveře otevře, objeví se zelená barva. Ovšem když začne zvonit jako předzvěst toho, že bude zavírat, svítí červená. Dává tak najevo, že byste do dveří už neměli vstoupit. Během jízdy jsou signalizační LED lišty zhasnuté.

Další viditelnou novinkou je bezbariérovost vozu. Prostřední část je nízkopodlažní.Bylo velkou chybou, že ještě před deseti lety se zbytečně kupovaly vysokopodlažní skříně. Dopravní podnik potřebuje mít k dispozici nízkopodlažní vozy pro noční linky, na nichž jezdí prozatím jen jednovozové vlaky,“ uvedl technický ředitel DPP Jan Šurovský.

Prahou zatím jezdí jediný takto upravený vůz T3. Pokud se pilotní provoz osvědčí, zvažuje dopravní podnik modernizaci až devadesáti kusů. „Díky nové úpravě tramvaje T3 mohou jezdit ještě dalších šestnáct až dvacet let,“ doplnil vedoucí jednotky Správa vozidel Tramvaje Milan Slunečko.

Na to, jak nový vůz vypadá, se podívejte v tomto díle pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Nová tramvaj v Praze: Její dveře mění barvu! A tajemná schránka, která pozná vaše houby. Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz

Všechny díly Selfie z Prahy najdete ZDE!