Vcelku netradiční nápad Prahy 6 na vybudování pláže nedaleko rušného Vítězného náměstí nakonec nedopadl podle představ veřejnosti. Důvodů je hned několik. První věcí, které si všimnete po příchodu na prostranství u ČVUT, je, že se tu nenachází téměř žádný písek. Ten je pouze na beachvolejbalovém hřišti.

„Ten projekt vznikl v mé hlavě a mých přátel. Původní pracovní název Pláž číslo 6 byl nadsázkou, ale protože jsme nevymysleli lepší název, tak mu zůstal a nyní se to může zdát tak trochu jako klamavá reklama, protože písek tu je, ale pouze na beachovém kurtu,“ popisuje pro Blesk.cz Bezděk.

Video
Video se připravuje ...

V Praze 6 otevřeli pláž. Jako pláž ale nevypadá. Tadeáš Provazník

Problémů je ale více, možná právě proto, že na celý projekt za půl milionu korun si radnice nevyhradila dostatek času. Například nejbližší voda, kromě malého brouzdaliště pro děti, je odtud i několik kilometrů. „Je tu více možností pro vyžití hlavně dětí. Kromě brouzdaliště tu budou ostřikovače, je tu skákací hrad a další atrakce i netradiční sportovní náčiní,“ láká radní.

O víkendu ne

Další kritika směřuje ze strany rezidentů na otevírací dobu. Pláž totiž bude muset radnice rozebrat před každým víkendem, protože se na stejném místě konají tradiční farmářské trhy. „Pláž“ tak budou moci lidé navštívit od neděle do čtvrtka.

Mezi obyvateli však celý nápad vzbuzuje rozporuplné reakce. „To je asi vtip, nevěřím, že někdo může být tak hloupý a vymyslet pitomosti. Asi nemají co dělat,“ píše například Marie na sociální síti.

Jiní si z nápadu dělají legraci. „Doufám, že tam budou taky ty pěkné barevné lavičky, dřevěné pódium na kavárnu a okolo mega květináče! Jinak to bude na prd,“ píše Lucie. Nápad má ale i své zastánce. Celkově bude „letovisko“ fungovat až do konce září.

Podívejte se na fotky z pláže:

Fotogalerie
25 fotografií