Pláž na Vítězném náměstí, kterou od konce června do září otevírá pro rezidenty Praha 6, nezačíná s propagací úplně šťastně. Prvních šest plakátů, které nechala městská část umístit na veřejná místa, mělo špatný text. Ten informoval občany, že pláž bude otevřena od čtvrtka do neděle. Vše je přitom úplně jinak, otevřena bude pro veřejnost od neděle do čtvrtka. Na víkend totiž ustoupí farmářským trhům.

Na vině však tentokrát není vtip vedení radnice, ale chyba na straně externí firmy. „O chybně vytištěných plakátech víme, jednalo se o šest kusů. Ihned jsme kontaktovali společnost JCDecaux Prague, která nás informovala, že chyba vznikla v tiskárně a během dnešního dne dojde k novému vytisknutí a přeinstalování,“ říká pro Blesk.cz referent Prahy 6 David Polák.Slavnostní otevření a spuštění pláže proběhne v úterý 27. června 2017 od 15.00 hodin na Vítězném náměstí při ulici Šolínova. Pásku rekreační zóny bude přestřihávat zástupce starosty Jan Lacina a radní pro sport a volný čas Libor Bezděk (oba STAN).

„Otevření pláže bude probíhat ve stylu havajské party a pro návštěvníky budou připraveny workshopy netradičních sportů, taneční vystoupení, ohnivá show, beachvolejbalová exhibice a k poslechu a tanci bude hrát DJ,“ říká Bezděk.

Po celou dobu fungování pláže budou moci návštěvnici využít beachvolejbalového hřiště, hřiště na pétanque, brouzdaliště, skákací hrad, zahrát si stolní tenis nebo si půjčit lehátko. Součástí pláže bude stánek s občerstvením a sociální zařízení.

„Pláž bude otevřena až do 30. září 2017, a to vždy od neděle do čtvrtka. Veškeré volnočasové aktivity budou poskytovány zdarma a návštěvníci se budou řídit provozním řádem pláže. Otevírací doba bude od 10.00 do 22.00 hodin,“ dodává radní.

Fotogalerie
14 fotografií