Mrazivé počasí s teplotami hluboko pod nulou se projevilo na pražském potrubí. Po celé Praze prasklo několik trubek a od brzkých ranních hodin mají opraváři z Pražských vodovodů a kanalizací plné ruce práce.

Video
Video se připravuje ...

Vodotrysk v Bohnické ulici David Malík

„V důsledku mrazu nyní řešíme tři případy – v Libušské, Pražské a Vratislavově ulici. Kromě toho řešíme další havárie z různých dalších důvodů,“ popisuje pro Blesk.cz mluvčí PVK Tomáš Mrázek.

Vodotrysk v Bohnické

Zatím nejhůře je na tom Bohnická ulice, ve které prasklé potrubí udělalo z kanálu vodotrysk, a voda na povrchu se změnila v jednu velkou ledovku. Lidé by tak měli být nanejvýš opatrní, pokud půjdou ze svých domů.

Potrubí prasklo také v Libušské ulici. Voda tu kvůli počasí navíc rychle zamrzla a vytvořila obrovskou ledovku už v úterý večer. Bez vody je přibližně 600 lidí a oprava by měla trvat přibližně do středečních večerních hodin.

Další havárie postihla lidi v Pražské ulici v Praze 10. „Na náměstí praskl vodovodní řad o průměru 150 milimetrů, na místě je omezený provoz a opravy by měly být dokončeny během odpoledních hodin,“ doplnil Mrázek.

Fotogalerie
11 fotografií