Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) v době, kdy jí hrozilo odvolání, slibovala, jak zlepší komunikaci. Ideální prostředky, tedy sociální sítě, k tomu ale nevyužila.

Na Twitteru, kde ji sleduje přes 2 700 lidí, má sice profil od roku 2010, aktivní ale začala být až loni těsně před komunálními volbami. „Paní primátorka svou přítomnost na Twitteru sice zahájila impozantními 10 tweety loni v říjnu, od té doby je ale aktivní pouze sporadicky jednou za pár měsíců. Mlčí ostatně i její falešný profil,“ hodnotí expert na komunikaci Ondřej Obluk z Ogilvy & Mather. Facebook Krnáčová nepoužívá vůbec.

Podle Obluka je vůbec nejúspěšnějším pražským politikem na sociálních sítích Matěj Stropnický (Trojkoalice), kterého nedávno z rady odvolali. „Twitter nepoužívá, ale na Facebooku je jako doma. Používá ho intuitivně k čilé debatě se svými příznivci i oponenty,“ uvedl.

Mladý exnáměstek má přes 3 800 přátel a 2 600 sledujících. Nezapomínal se pochlubit, když rada či zastupitelstvo schválily jím předložený materiál. Čile také informoval o situacích, kdy se ho snažili zbavit.

Náměstek Petr Dolínek má na Facebooku desetkrát méně přátel než Matěj Stropnický a tomu odpovídá i jeho vcelku nárazová aktivita,“ hodnotí dále Obluk.

Dolínek (ČSSD) přes Facebook obvykle prezentuje své postoje nebo sdílí články. Na Twitter nenapsal nic od února.

Chtěl jsem se tento týden věnovat pouze své rodině, ale kolega Matěj Stropnický mi to svými uraženými mediálními výroky...

Posted by Petr Dolínek on 14. srpen 2015

Poslední z náměstků, Eva Kislingerová (ANO), pak není aktivní ani na Facebooku, ani na Twitteru.

Radní Wolf o sobě informuje neustále

V radě nyní sedí ještě čtyři lidé. Z nich je nejaktivnější Jan Wolf (Trojkoalice), který téměř denně informuje o tom, která místa navštívil. Má téměř 1 700 přátel.

Jeho kolegyně ze strany Jana Plamínková s bezmála 300 přáteli je také aktivní na Facebooku. Nejčastěji píše o úspěších i zážitcích z magistrátu. Radní Radek Lacko (ANO) má jen přes 120 přátel, párkrát do měsíce o sobě dá vědět. Libor Hadrava (ANO) pak na sociálních sítích nežije.