"Jsem spokojený, že komunikují lépe než předtím," řekl Babiš. Podle informací ČTK na dnešním jednání opět vyjádřil Krnáčové podporu. Před dvěma týdny primátorka nezískala podporu pražského ANO ani zastupitelského klubu.

Po dalších jednáních se za ni Babiš i celostátní vedení postavilo a svůj názor přehodnotila i pražská organizace. Sama Krnáčová tehdy řekla, že musí zlepšit komunikaci jak se zastupiteli ANO, tak s médii.

Zastupitelé ANO na jednání klubu řešili také jejich požadavek na odchod primátorčina náměstka Matěje Stropnického (Trojkoalice). Údajně si ho chtějí pozvat na jednání svého klubu.

Právě Stropnického budoucnost v městské radě je hlavním bodem sporů současné pražské koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN). Stropnického setrvání v radě požaduje Trojkoalice, žádá také, aby mu byly vráceny odebrané kompetence v přípravě Pražských stavebních předpisů a řízení Institutu plánování a rozvoje. Naopak ČSSD, stejně jako ANO, chce jeho výměnu.

Ve středu dopoledne by se kvůli sporům v koalici měly sejít špičky ANO, ČSSD a Trojkoalice na společném jednání. Minulý týden to uvedla primátorka Krnáčová.

Zprávy z metropole zábavnou formou, to je nový pořad Selfie z Prahy. Reportér Matěj Smlsal ho natáčí na mobil a selfie tyč. Vychází vždy v pátek. Podívejte se na aktuální díl:

Video
Video se připravuje ...

Selfie z Prahy: Hrobku nabízejí jako byt. A nový přívoz nezvládá nápor davů Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček