Všechno začalo nevinně - parta dvanáctiletých kluků se rozhodla pro netradiční zábavu: zazvonit na zvonek a kvapem vzít nohy na ramena. Kdo nikdy nic podobného neprovedl? Jenže si vybrali špatný dům a 12letému Michalovi se před jeho obyvatelem utéct nepodařilo. 

Rozzlobený 61letý muž vyběhl na ulici a chlapce dohonil. „Dal mi zezadu do hlavy a hledal toho druhého kamaráda, toho nenašel, tak se vrátil, dal mi druhou do hlavy a pak mě vzal za kapuci, táhl mě přes silnici, já jsem mu řekl, že mě škrtí, on řekl no a co,“ popsal Michal svůj otřesný zážitek televizi Prima. 

Muž ho prý dotáhl až do chodby, odkud ho odmítal pustit. Chlapcovi kamarádi se naštěstí zachovali duchapřítomně, zavolali policii a Michalovu matku. Ta se ihned vydala na místo činu svého syna vysvobodit. „Přišel mi otevřít a řekl, že mi ho prostě nevydá. Pro mě to byl šok, protože v tu chvíli jsem nevěděla, co se stalo,“ řekla s tím, že pootevřenými dveřmi viděla svého syna, jak sedí a pláče.

Muž má na celou věc ale jiný názor - Michala prý násilím nedržel, šel s ním dobrovolně. Chlapcova matka ho pak prý navíc napadla. „Zbila mě, rozbila mi brýle,“ řekl televizi.

Celý případ vyšetřuje policie. „61letý muž je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití,“ řekla mluvčí kladenských policistů Jana Šteinerová.