Jako lidská hyena se 15. září v pravé poledne zachoval muž středního věku. Když totiž na ulici potkal stařenku, dal se s ní ihned do řeči. Úmyslem ale nebylo ji potěšit pár vlídnými slovy. V hlavě už měl ďábelský plán.

Nejprve si s 71letou důchodkyní povídal o obecných tématech, ta k němu postupně získala důvěru a prozradila mu i několik detailů ze svého soukromí. Toho muž potom zákeřně využil ve svůj prospěch.

„Začal ženě tvrdit, že ho za ní posílá jeden z jejich příbuzných, kterého on, samozřejmě jako by čirou náhodou, velice dobře zná. Tím si seniorku získal natolik, že ta ho pozvala domů na kafe, při kterém se jim bude diskutovat mnohem příjemněji,“ popsal mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan průběh rozhovoru.

Až dva roky za mřížemi

Návštěva u seniorky v jejím břevnovském bytě ale bohužel nepokračovala podle jejích představ. Když totiž odešla do kuchyně postavit na kávu, muž neváhal ani vteřinu, sebral peníze, které si odložila na poličku v chodbě, a pelášil z bytu pryč.

Pár tisíc, které si podvodník odnesl, je pro nebohou ženu v důchodu velká ztráta. „Stařenka ale také utrpěla neméně důležitou újmu i stran důvěry a důvěřivosti v lidi, což může být především pro člověka pokročilejšího věku velice zásadní,“ sdělil Tomáš Hulan.

Muž je podezřelý z trestného činu krádež, mohl by jít do vězení až na dva roky. Zloděje se ale zatím policistům nedaří vypátrat, proto se obrací na veřejnost s prosbou o pomoc. Pokud ho na záběrech poznáte nebo víte, kde se pohybuje, zavolejte na linku 158.

Video
Video se připravuje ...

Muž ukradl stařence z bytu několik tisíc korun. Policie České republiky