Když se pražští policisté v úterý večer vydali vyšetřovat možný trestný čin, na který byli upozorněni, ještě netušili, co je za zavřenými dveřmi čeká. Byt v pražské ulici Skořepka byl plný chemikálií.

„S ohledem na charakter události policie požádala o součinnost kolegy z Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy a přivolala i policejního pyrotechnika,“ sdělila mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová. Při zásahu asistovali také chemici pražských hasičů.

Policie ve spolupráci s hasiči evakuovala obyvatele domu, celkem 11 lidí. Přivolaný pyrotechnik pak z preventivních důvodů rozhodl o rozšíření bezpečnostních opatření, informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Uzavřeny byly také přízemní obchody a restaurace v ulici Skořepka.

Muž, který v bytě bydlel, skončil vzhledem ke svému psychickému stavu na psychiatrii. „Vyšetřovatelé již po konzultaci se státním zástupcem zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ řekla Zoulová.

Hasiči během noci zajištěné chemikálie odvezli k dalšímu znaleckému zkoumání. Policisté většinu bezpečnostních opatření v lokalitě postupně odvolali a před 14. hodinou se zásahem úplně skončili. Vyšetřovatelé v objasňování okolností případu pokračují, přičemž klíčové pro další vyšetřování budou zejména výsledky znaleckých zkoumání. Znalci budou rovněž zkoumat zdravotní a psychický stav majitele bytu.