V neděli 16. dubna došlo na Vysočanské ulici na autobusové zastávce Prosek k násilnému napadení. Muž v důchodovém věku si na místě odložil igelitovou tašku. Poté k ní přišel pětadvacetiletý Ukrajinec, který se k tašce posadil a vzal si ji. Senior se kvůli tomu začal s cizincem hádat.

„Útočník seniora napadl údery a kopy, které směřovaly převážně na hlavu. Nakonec poškozený skončil bezvládně ležet na zemi a útočník i s jeho taškou nastoupil do autobusu. Z tohoto autobusu byl ale okamžitě vyveden řidičem ve spolupráci s jedním cestujícím. Ten pak útočníka zadržel do příjezdu policejní hlídky,“ uvedl k události policejní mluvčí Jan Daněk.

Díky zásahu ostatních lidí se agresora podařilo převézt na policejní služebnu. Přítomní lidé také napadenému seniorovi poskytli první pomoc. V souvislosti s případem teď vyšetřovatelé pátrají po svědcích události. Zejména vyzývají ženu v bílé bundě, aby kontaktovala linku 158.

Útočníkovi z ciziny za jeho chování hrozí až tříleté vězení. V současnosti podle policie nelze vyloučit, že po zpracování všech znaleckých posudků dojde k překvalifikování případu na některý ze závažnějších trestných činů.

Podívejte se na příchod obou mužů na zastávku a následný zásah policie:

Fotogalerie
4 fotografie